DTP kaynak bulursa memura fazla zam

Güncelleme Tarihi:

DTP kaynak bulursa memura fazla zam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Memur maaş zammını görüşen koalisyon ortakları, Maliye'den bütçenin durumu hakkında bilgi alırken, DTP'nin, istediği yüzde 40'lık memur zammının kaynağını, bütçe fasılları içinde arayıp, bulması kararlaştırıldı.

Koalisyon ortakları, dün Başbakan Mesut Yılmaz başkanlığında bir toplantı yaptılar. Toplantıya Başbakan Yardımcıları Bülent Ecevit ve İsmet Sezgin ile Devlet Bakanları Rıfat Serdaroğlu ve Hüsamettin Özkan ile Maliye Bakanı Zekeriya Temizel katıldı.

Maliye bürokratları, yaklaşık 2.5 saat boyunca koalisyon ortağı bakanlara bütçe ve memur maaş zamları konularında bilgi verirken, bürokratların bütçenin durumunu anlatıp, personel ödeneklerinin yüzde 20'lik memur zammına bile imkan vermediğini kaydettikleri, bütçeden personel ödeneğine aktarma yapılabilecek fasılları gösteren bir tablo sundukları öğrenildi. Yüzde 20'lik zammın faturasının 300 trilyonu bulduğu vurgulanarak, çeşitli zam oranı alternatiflerine göre oluşacak yükü gösteren ayrı bir tablo da bakanlara sunuldu.

Yapılan toplantıda, Maliye bürokrasisinin verdiği bilgiler değerlendirilirken, ‘‘Yüzde 40'lık memur zammında direnen koalisyonun DTP kanadının, personel ödeneğine aktarma yapılabilecek fasılları incelemesi, buralardan yapılacak aktarmalar nedeniyle fedakarlık edilebilecek yatırım kalemlerini de inceleyip, öneri getirmesi’’ görüşü benimsendi.

DTP'li bakanlar, aldıkları tabloları hemen DTP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a iletirken, DTP'nin ekonomi kurmayları da bütçe ödenekleri üzerindeki çalışmalarına başladı. DTP, Maliye'nin verdiği tabloları inceleyerek, maaşlara yapılacak zam oranının artırılması için aktarma yapılabilecek fasılları belirleyecek.

Bu arada, koalisyon ortakları memur maaş zammı konusunda Pazar günü yeniden biraya gelecekler ve DTP'nin hazırlayacağı öneriler bu toplantıda ele alınacak. Pazar günü memur maaş zammı tekrar tartışılarak, öneriler geliştirilecek ve bu öneriler Pazartesi günü toplanması beklenen Bakanlar Kurulu'nun gündemine getirilip, maaş zam oranı kesinlik kazanacak.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!