’Dövmesiz’ Türk öğrencilere Walt Disney’de ücretli staj

Güncelleme Tarihi:

’Dövmesiz’ Türk öğrencilere Walt Disney’de ücretli staj
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2006 00:00

Walt Disney, Orlando’daki parkında çalıştırmak üzere Türkiye’den de 500 stajyer alacak. Programa katılma koşulları, iyi derecede İngilizce bilmek ve vücudunda dövme bulunmaması.

WALT Disney World Resort, Florida Eyaleti’nin Orlando Kenti’ndeki tema parklarında staj yapmak ve aynı zamanda öğrenim görmek için Türkiye’den 500 öğrenci istedi. Walt Disney World Resort aynı zamanda uluslarası yolcu gemisi olan Disney Cruise Line’a tek yetkili olarak personel gönderen, Harbiye’deki Miray International’la yeni bir anlaşmaya imza attı. Dünyanın birçok ülkesinden gençleri bünyesinde çalıştıran Disney, artık lisans mezunu ya da 4’üncü sınıfta olan ancak devam zorunluluğu olmayan Türk öğrencilere de kucak açıyor. Walt Disney International Program adını taşıyan programda, çeşitli ülkelerden 45 bin öğrenci çalışıyor. Programa katılma koşulları, 18 yaş üzeri olmak, iyi derecede İngilizce bilmek ve parklara gelen çocuklara kötü örnek olunmaması için vücutlarında dövme bulunmaması.

SAAT ÜCRETİ 6.40 DOLAR: Miray International’ın Disney’den Sorumlu Müdürü Meral Emniyetli, aynı zamanda ABD’de 400’den fazla üniversite ile işbirliği içerisinde olan Walt Disney International Program’ı şöyle anlatıyor: "1 yıl boyunca hem çalışıp para kazanacak hem de üniversitede eğitim görecekler. Bu programın 4 farklı kategorisi var. J1 Akademik Değişim Programı’na göre ilk 5 ay Greensborough’da North Carolina Üniversitesi’nde eğitim, 7 ay ise
/images/100/0x0/55eae659f018fbb8f89dde25
Disney Resort’larda ücretli stajyerlik yapacaklar. Çalışma saati ücreti 6.40 dolar. Haftanın 7 günü, 35-42 saat arası çalışacaklar. Doğrudan Değişim Programı’nda ise anlaşmalı olunan 400’den fazla üniversitede Disney Değişim Öğrencisi olarak kayıt yaptırabilirler. 6 ay süren diğer programda ise öğrenciler Rosen Koleji profesörlerinden 8 haftalık seminer alacak. Seminer konuları, misafir servis yönetimi, tema parkı yönetimine giriş, toplantı ve etkinlik yönetimine giriş, restoran marka yönetimi. Ancak bu seminer bin 800 dolar ve 3 taksitle ödenebilir."

DANS ETMEYECEKLER: Miray International Genel Müdürü Vedat Uğurlu, öncelikle katılan öğrencilerin, Mickey Mouse’la dans etmeye gittiklerini zannetmemesini söylüyor. Uğurlu, öğrencilerin konaklama koşullarını ise şöyle anlatıyor: "Walt Disney tesislerinin yakınında bulunan, güvenliği 24 saat sağlanmış, möbleli ve 2-4 yatak odalı villalarda yaşayacaklar. Kira bedeli haftalık 68 dolar. Evler havuzlu ve golf sahası da var. Ancak elektronik eşyaları öğrenciler kendileri getiriyor. Bir otobüs sistemi de iş, okul ve sosyal faaliyetler arasındaki ulaşımı sağlayacak" diye anlattı. 2007 yılının Ekim ayına kadar 500 öğrenci göndereceklerini söyleyen Uğurlu, "MGM stüdyoları’nda çalışma, satış elemanı, temizlik, garson, bilet satış, cankurtaran, park selamlayıcısı, sahne arkası yardımcılığı gibi görevler Türk öğrencilerini bekliyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!