‘Dövizdeki oynaklık geçici’

Güncelleme Tarihi:

‘Dövizdeki oynaklık geçici’
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2024 07:00

HAZİNE ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemde döviz piyasasında yaşanan dalgalanmanın geçici olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesabı X üzerinden bir açıklama yapan Şimşek, Merkez Bankası’nın (TCMB) elindeki tüm araçları kullanarak enflasyon beklentilerini çıpalamaya kararlı olduğunun altını çizdi ve “TCMB’nin enflasyonu düşürmesine yardımcı olmak için maliye politikasını sıkılaştırmaya devam edeceğiz. Özetle, eylül ayında açıkladığımız program beklendiği gibi işlemektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek’in açıklamada öne çıkan satır başları şu şekilde:

Fitch’in Türkiye’nin uzun vadeli yabancı para cinsinden borç notunu B’den B+’ya, görünümü ise durağandan pozitife yükseltmesi, Türkiye’nin sağlam ekonomi politikalarının gücünü yansıtıyor. Sağlam politikaları sürdürmeye ve yapısal reformları uygulamaya kararlıyız.

Fiyat istikrarını sağlamak birinci önceliğimiz.

Haberin Devamı

Cari işlemler açığı öngörülenden hızlı daralıyor. Cari açığın gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYH) oranı bu yıl yüzde 3’ün altına düşme yolunda ilerliyor.

Türk lirası mevduatın toplam mevduat içindeki payı ağustos ayından bu yana 12 puan arttı. Programımıza olan güven arttıkça bu eğilim devam edecektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!