Dört büyükler Borsa liginde kaybettirdi

Güncelleme Tarihi:

Dört büyükler Borsa liginde kaybettirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 11:06

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören, süper lig takımlarından Galatarasay, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri yatırımcılarına kaybettirdi. En çok kayıp Galatasaray, en az kayıp ise Fenerbahçe hisselerinde yaşandı.

İMKB verilerinden elde edilen bilgiye göre, 2002 yılında Beşiktaş ile aynı dönemde halka açılan Galatasaray Sportif A.Ş. hisseleri, Borsada son günlerin en çok kaybettiren hisseleri arasında yer alıyor. Lige Ankaraspor beraberliği ile başlayarak taraftarını üzen Galatasaray, Galatasaray Sportif A.Ş. ile Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği A.Ş.'nin birleşmesine ilişkin haberlerin ardından İMKB'de de yatırımcısını üzdü. Hızla değer kaybetmeye başlayan şirket hisseleri, dün günlük bazda yüzde 16,67 oranında değer yitirmişti. Şirket hisseleri yıllık bazda yatırımcısına yüzde 29,49 oranında kaybettirdi. Galatasaray Sportifin piyasa değeri yaklaşık 201 milyon 465 bin YTL seviyesinde bulunuyor.

İLK MAÇTA MAĞLUP

Ligin başlangıcında yaptığı ilk karşılaşmada Vestel Manisaspor'a 1-0 yenilen Beşiktaş da Borsada yatırımcısını üzen şirketlerden oldu. Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.'nin hisseleri yıllık bazda en çok kaybettiren şirket oldu. Şirketin hisseleri yıllık bazda yüzde 46,32 oranında değer yitirdi. Beşiktaş'ın piyasa değeri ise 124 milyon 800 bin YTL oldu.

TRABZON YILLIK BAZDA KAZANDIRDI

Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından Borsaya gelen Trabzonspor hisseleri de ligin açılışına denk gelen ilk haftada İMKB'de yatırımcısını sevindiremedi. Trabzonspor Sportifin hisseleri yatırımcısına ilk işlem gününde 1,85 oranında kaybettirirken, yıllık bazda yüzde 4,74 oranında değer kazandı. Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş.'nin piyasa değeri yaklaşık 135 milyon YTL oldu.

FENERBAHÇE DE İMKB'DE KÖTÜ BAŞLADI

Kayseri Erciyesspor'u 6-0 yenerek 4 büyükler arasında lige en iyi başlangıcı yapan Fenerbahçe, Borsadaki Fenerbahçe Sportif Hizmetler San. ve Tic. A.Ş. hisseleriyle ise yatırımcısını sevindiremedi. Ligin başlangıcına gelen haftaya yüzde 0,44 oranında değer kaybıyla başlayan şirketin hisseleri yıllık bazda yüzde 8,65 oranında yükseldi.

Fenerbahçe Sportif, 4 büyükler arasında en fazla kazandıran hisse senedi kağıt oldu. Fenerbahçe'nin piyasa değeri de yine 4 büyük takım arasında en yüksek değere ulaşarak 567 milyon 500 YTL oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!