Domates fiyatları yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Domates fiyatları yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2008 11:00

Rusya ile yaşanan domates krizinin aşılmasından sonra, domates fiyatları artmaya başladı.

Antalya, Mersin, Bursa, Tokat, Amasya ve Adana bölgelerinde tarlalarda yetiştirilen birinci kalite duble domateslerin toptancı hallerindeki kilogram fiyatı 50-60 yeni kuruştan, 70-80 yeni kuruşa, ikinci kalite domatesin kilosu 35 yeni kuruştan 50 yeni kuruşa, üçüncü kalite domateslerin kilosu ise 30 yeni kuruştan 40 yeni kuruşa yükseldi.

Manav ve marketlerde ise birinci kalite domates 100 yeni kuruşa, ikinci kalite domates 75 yeni kuruşa, üçüncü kalite domates ise 60 yeni kuruşa kadar yükseldi.

Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkanı Yüksel Tavşan, Rusya ile domates ihracatı konusunda yaşanan krizin çözülmesi ve Tarım Bakanı Mehdi Eker'in Moskova'da ithalat kısıtlamasının kaldırılmasına ilişkin ikili anlaşmanın imzalamasından sonra domates fiyatlarının biraz arttığını belirtti.

Yüksel Tavşan “Rusya'ya domates ihracatının yeniden başlayacak olması nedeniyle fiyatlar biraz yükseldi ama bu durum yakında ortadan kalkar. Çünkü şu anda üretim bol ve fiyatlar uzun süre yüksekte kalmaz. Biz fiyatların yakında yeniden eski seviyesine düşeceğini umuyoruz” dedi.

KARPUZ FİYATLARI DA YÜKSELDİ

Kayseri Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Veysel Yılmaz da domates fiyatlarının yanı sıra, karpuz fiyatlarının da arttığını söyledi.

Yılmaz “domates ihracatı yeniden başlayınca fiyatlar yükselmeye başladı. Yakında bir çok merkezde domates üretimi başlar ve fiyatlar yeniden düşebilir. Aşırı sıcak nedeniyle özellikle Akdeniz bölgesindeki karpuzlar tarlada zarar gördü. Sam yeli adı verilen sıcak rüzgar, karpuzu tarlada yaktı. Bu nedenle karpuz fiyatları 10 ile 20 kuruş arttı” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!