Doğuş, Havana'nın yerine otel yapacak

Güncelleme Tarihi:

Doğuş, Havananın yerine otel yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

DOĞUŞ Holding, Kuruçeşme'deki ünlü yazlık gece klüplerinden Havana'nın bulunduğu arsaya otel yapmaya hazırlanıyor. Denize sıfır arsa üzerine yapılması planlanan 4 katlı butik otelin, 10 milyon dolara mal olması ve 2001 yılı haziran ayında bitirilmesi planlanıyor.

Haftalık Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, otel ile ilgili çalışmaları Doğuş Holding'in turizm ve hizmetler grubundaki şirketlerden Antur Turizm yürütüyor. İstanbul'un en değerli yerlerinden biri olan bu arsa, turizm bölgesi kapsamında bulunuyor. Bu nedende de Boğaziçi çevresinde yapılaşma yasak olmasına rağmen, turizm amaçlı tesislerin inşaası için bir engel yok. Ancak geçtiğimiz yıl Karamancı Ailesi'nden alınan arsaya otel yapmak için, gerekli ruhsat 11 ay önce alınmasına rağmen Doğuş Holding inşaata başlayamadı. Bunun nedeni ise, Havana'nın işletmecisi Emre Ergani'nin arsanın eski sahipleriyle olan sözleşmesinin dolmamış olmasıydı.

Yaz sezonunun bitmesiyle çalışmalara hız veren Doğuş Holding, otelin mimari yapılanmasına son şekli vermek için çeşitli yabancı mimarlık şirketleriyle görüşüyor. 4 katlı olması planlanan otelde, odaların ortalama 50'şer metrekare olması tasarlanıyor. Henüz ismi belirlenmeyen otel tamamlandığında, Doğuş Holding'in İstanbul'daki ikinci oteline sahip olacak. Holding, daha önce Japon Kajima Group'tan, Hyatt Regency Oteli'ni satın almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!