Doğuş, Ceylanlar'ın marketi Bonus'u aldı

Güncelleme Tarihi:

Doğuş, Ceylanların marketi Bonusu aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fransız Continent'le ortaklığını bitirip, Tansaş'la marketciliğe dönen Doğuş Holding, bir marketler zinciri de Ceylan Holding'ten aldı. Ceylan Holding, bazı işlerden çekilme kararı çerçevesinde Bonus adlı market zincirini Doğuş'a sattı.

Doğuş Holding Fransız Continent'le ortaklığını bitirdikten sonra market işinde varlığını sürdürmek için harekete geçti. Haftalık Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, geçen yıl Fiba Holding'ten Tansaş hisselerini alan Doğuş, şimdi de Ceylan Holding'ten Bonus marketlerini satın aldı. Doğuş'un son operasyonuyla Bonus'un, İstanbul Levent, Beşiktaş, Kartal, Arnavutköy ile Ankara Oran sitesindeki marketleri satın alınmış oldu.

Doğuş ile Ceylan arasında haftalardır sürdürülen görüşmeler geçen hafta sonuçlandı. Görüşmelerin sonunda resmi bir açıklama yapılmazken, perakendecilik sektörüne yakın olan isimler, iki grup arasında Bonus Market'in Doğuş Holding'e satılması konusunda anlaşma sağlandığını ve yakında bir açıklama yapılacağını söylediler.

Doğuş Holding Continent ile ortaklığı bitirdikten sonra perakende piyasalarına uzak kalmayacağının ilk sinyalini, geçen yıl yaptığı Tansaş operasyonuyla vermişti.

TANSAŞ OPERASYONU

Doğuş Holding'in patronu Ayhan Şahenk, Continent'ten ayrıldıktan sonra perakendeciliğe olan ilgisini kaybetmedi. Bu ilginin sonucu olarak geçen yıl İzmir Belediyesi'ne ait Tansaş mağazalarının hisselerine talip oldu. Ancak bu hisse satış işlemi uzun sürdü.

Tansaş'ın ‘‘altın hisse’’ olarak da adlandırılan yüzde 29'luk A grubu hissesini geçen sene 64 milyon dolara satın alan Doğuş Holding'e karşı, İzmir eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur ve arkadaşları tarafından satışın hukuka aykırı yapıldığı iddiasıyla dava açıldı. Bunun üzerine Holding alımdan vazgeçtiğini açıklamıştı. Tartışma Doğuş'un Fiba Holding'in Tansaş'taki hisselerini satın almasıyla son buldu.

Tansaş'ı satın aldıktan sonra bu mağazalara ulusal kimlik kazandırmak için çalışmalara başlayan Doğuş Holding'in Bonus konusunda nasıl bir strateji izleyeceği ise şu anda bilinmiyor.

CEYLAN'IN MACERASI

Bonus ya da eski adıyla Beltaş Marketleri'ni Ceylan Holding geçtiğimiz yıl haziran ayında Dengemek Grubu'ndan satın almıştı. Ceylanlar'ın Bonus'u satın alması, Rami Esnafının sahibi olduğu Dengemek Grubu'nun Bank Kapital'e olan kredi borcunun karşılığında olmuştu.

Ceylan Holding devir aldığı İstanbul Beşiktaş, Levent, Kartal ve Arnavutköy ile Oran sitesindeki Ory marketi Bonus adıyla faaliyete geçirdi.

Ceylan Holding'in Bonus operasyonları Tahsin Pamir tarafından yönetildi. Marketlere Bonus markası da perakendecilik sektörünün bu tanınmış ismi tarafından kondu.

Ceylan Holding bünyesinde perakendecilik alanındaki faaliyetleri yürütmek için kurulan Ceylan Perakendecilik, Bonus mağazalarının satışı konusunda açıklama yapmıyor. Ancak Tahsin Pamir'in Ceylan Perakendecilik'teki görevinden ayrılması ve Bonus hisselerinin Doğuş'a satılması Ceylanlar'ın perakendecilik sektörüne bir daha ilgi göstermeyeceği şeklinde yorumlanıyor.

Ceylan, Makedonya'da havaalanı yapacak

Ceylan İnşaat Ltd. şirketi, Makedonya'nın Ustrumca kentinde havaalanı inşa edecek. Ceylan İnşaat Ltd. Şirketi önetim Kurulu Başkanı Ekrem Ceylan ile Makedonya Bayındırlık ve İmar-İskan Bakanı Duşko Kadevski arasında, havaalanının inşaatına ilişkin protokol anlaşması imzalandı. Ceylan İnşaat ve Makedonya ‘‘Asteriyon’’ şirketi arasında oluşturulan konsorsiyum tarafından inşa edilecek havaalanının, 100 milyon dolara mal olması bekleniyor. Havaalanının inşaatına ilişkin imzalanan anlaşma, Makedonya'nın şimdiye kadar imzaladığı en büyük yatırım anlaşması özelliğine sahip bulunuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!