Doğu Karadeniz'de balıkçılardan '24 metre' tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Doğu Karadenizde balıkçılardan 24 metre tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 20:27

Doğu Karadeniz'de balıkçıların, avlanma derinliğinin 18 metreden 24 metreye çıkarılmasına tepki göstermek için bu gece denize açılmayacakları bildirildi.

Haberin Devamı

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile Türk balıkçılığının yüzde 70'ini temsil eden gırgır, trol, orta su balıkçılığı ve küçük balıkçılara yönelik çeşitli kararlar alındığını anımsattı.  Kararlarla gırgır avcılığının Türk karasularında 24 metre derinlikte sınırlandırıldığını belirten Mutlu, “Bu sene balık sezonunun açılışı maalesef bereketli olamayacak. 3 Ağustos Pazartesi gününe kadar balıkçılar olarak Karadeniz ve Türkiye genelinde denize çıkmama kararı aldık. Pazartesi günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile bir görüşme yapılacak. Buna göre rotamızı belirleyeceğiz” dedi.

Yayımlanan tebliğin Türkiye'deki denizlerde uygulanmasının yanlış olduğunu savunan Mutlu, şöyle devam etti: “Yeni sezon öncesi şu anda Karadeniz Bölgesi'nde bulunan gırgır avcılarının yüzde 99'u denize çıkmayacak. Türkiye genelinde bu tebliğle ilgili olarak büyük bir tepki var. Eğer bu şekilde denize çıkarsak sahil güvenlik ekiplerine ruhsatlarımızı teslim etmemiz gerekiyor. Çünkü çalışma şansımız yok, olay sadece sınırlı avcılık değil. Sahil güvenlik, 24 metre sınırını tamamlayıp döndükten sonra bizi 20 metrede bulduğu an ceza uygulayabilir. Bu da balıkçılar açısından son derece olumsuz bir gelişme. Avrupa ya da Amerika'daki denizleri Türkiye ile kıyaslayıp karar almak yanlış.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!