Doğu için Yatırım Bankası kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Doğu için Yatırım Bankası kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası ve Doğu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Doğu için yatırım bankası kurulacağını açıkladı. Doğu Holding bünyesinde kurulması planlanan Doğu Yatırım Bankası, proje kapsamında kurulan yedi şirkete finansman desteği sağlayarak, şirketlerde denetim ve inceleme çalışmaları yapacak. Bankayı yılbaşında hayata geçirmeyi düşündüklerini belirten Yıldırım, ‘‘Bölgede kurulan yedi şirketin finansman ihtiyacı kurumsallaşmış bir yatırım bankası ile karşılanacak'' dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin aylık toplantısında konuşan İTO Başkanı Yıldırım, Doğu Holding kapsamındaki projelerin iki yıl içinde faaliyete geçmesinden sonra yatırımları halka açacaklarını ve bölge insanın birikimlerini bu yatırımlarda değerlendireceklerini belirtti.

GÜNDE 5 BİN TAVUK

Proje kapsamında yapılan çalışmaları anlatan Yıldırım, ‘‘Diyarbakır'da 50 milyon dolara

kurduğumuz tavuk tesisi günde 5 bin tavuk pazarlayacak duruma geldi. Urfa'da yine 50 milyon dolarlık dondurulmuş sebze ve meyve yatırımı için arazi alındı ve fabrika çalışmaları başladı'' diye konuştu. Doğu Holding projesi ile GAP'ı dünyayla paylaşacaklarını vurgulayan Yıldırım, Avrupa Birliği (AB) ve BM'den teknik konularda yardım aldıklarını ayrıca İtalyan ortaklığı ile fidanlık, İsrail ve İtalyan ortaklığı ile de dondurulmuş meyve sebze yatırımı yapacaklarını İngiltere, Hollanda ve Belçika ile de görüşmelerinin son aşamaya geldiğini ifade etti. Doğu Holding'in Diyarbakır'daki yatırımlarına dikkat çeken Yıldırım ‘‘Dedeman Grubu ile Diyarbakır'da kuracağımız 4 yıldızlı otel için çalışmalara başladık. Yine Diyarbakır'da pet şişe fabrikası kurmak için çalışmalarımız sürüyor. Doğu Karadeniz'de kurulacak prefabrik evler gündemizde ayrıca yaptığımız çalışmalar sonucunda bu bölgede 270 çay fabrikasının 100'ünün çalışmadığını gördük. Bu fabrikaları da EGS Grubu ile konfeksiyon fabrikalarına dönüştüreceğiz'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!