Doğu Akdeniz'in kaderini "Sahil Yolu" değiştirecek

Güncelleme Tarihi:

Doğu Akdenizin kaderini Sahil Yolu değiştirecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2009 10:56

Mersin'i Antalya'ya bağlayacak ve ulaşım süresini 5 saate indirecek Akdeniz Sahil Yolu Projesi çalışmaları kapsamında, Mersin sınırlarında kalan 247 kilometrelik bölümün 123 kilometresinin tamamlanarak bölünmüş yol olarak trafiğe açıldığı bildirildi.

Kara Yolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit, yaptığı açıklamada, tarım ve sanayinin hızla gelişmesi, büyük sanayi tesisleri ile serbest bölge ve Türkiye'nin en büyük ikinci limanının bulunması, ayrıca sahil şeridi boyunca yer alan tarihi ve turistik yerler nedeniyle Mersin-Antalya yolunda yoğun bir trafik akışı olduğunu söyledi.

Yörede narenciye üretiminin yanı sıra seracılığın da yaygın olmasının Mersin-Antalya yolunun önemini bir kat daha artırdığını belirten Akyiğit, Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde çalışmalara 2003 yılında başlandığını anımsattı.
Akyiğit, yaklaşık 490 kilometre uzunluğundaki yolla Mersin'i Antalya'ya bağlayacak projenin, sorumluluk alanlarında bulunan Mersin-Kaledran mevkisi arasının 247 kilometre olduğunu ve bu kesimde toplam 4 bin 244 metre uzunluğunda 7 tünel yapılacağını ifade etti.

Projenin maliyetinin yaklaşık 545 trilyon lira olduğunu belirten Akyiğit, bugüne kadar 123 kilometresinin bölünmüş yol olarak trafiğe açıldığını, şu ana kadar 137 trilyon lira harcama yapıldığını ifade etti.

Akyiğit, yolun 41 kilometrelik kesiminde ihaleli olarak yapım çalışmalarının devam ettiğini, kalan 63 kilometresi için de 3 ayrı ihale yapıldığını ve yakında çalışmalara başlanacağını vurguladı.

Akyiğit, 2012'de tamamlanacak proje ile 9 saatte gidilen Mersin-Antalya yolunun 5 saatte tamamlanabileceğine dikkati çekerek, “Ayrıca, projenin tamamlanmasıyla, tarihi, turistik ve ticari öneme sahip Akdeniz Sahil Yolu'nda hizmet kalitesi artacak. Bunların yanında, bölgenin turizm potansiyelini de canlandıracak proje ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacak” dedi.

Bu arada, yöredeki turizmciler, projenin sadece Doğu Akdeniz için değil Türkiye turizmi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, turizm hareketliliği açısından bir an önce tamamlanmasını beklediklerini bildirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!