Doğan Kumaşçılık iflas kıskacında

Güncelleme Tarihi:

Doğan Kumaşçılık iflas kıskacında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Etibank satışında en yüksek teklif vererek dikkat çeken tekstilin gizli devi Sabri Doğan'a ait Doğan Kumaşçılık'ın bu kez iflası istendi. Doğan aleyhinde Etibank'ı alışının hemen ertesinde 252 milyar liralık icra takibi başlatan Türkbank bu kez iflas davası açtı. Doğan'ın Etibank için teklif ettiği parayı süre uzatmalara rağmen denkleştirememesi, icra takibi haciz derken bir de iflas tehdidiyle karşı karşıya kalması satışı yılan hikayesine çevirdi.

İstanbul 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılan iflas davasına konu olaylar şöyle gelişti:

Etibank'ı Nurol ve Ceylan Holding gibi devlerin arasından en yüksek teklif olan 185 milyon dolarla Sabri Doğan aldı. Sultanhamam esnafıyken verdiği yüksek teklifle günışığına çıkan tekstilin gizli devi Doğan'a ait Doğan Kumaşçılık bu teklifin hemen ardından alacaklı Türkbank'ın icra takibiyle sarsıldı. Banka, şirket aleyhine İstanbul 6. İcra Müdürlüğü kanalıyla 252 milyar liralık icra takibi başlattı. Doğan Kumaşçılık'ın itirazı üzerine takip durdu. Şirketin peşini bırakmayan Türkbank açacağı itirazın iptali davası sonuçlanana kadar şirketin mal kaçırmasını önlemek için İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurup aynı miktarlı haciz isteminde bulundu, istem kabul edildi.

Türkbank avukatı Güneş Aktan, İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda da 6. İcra Müdürlüğü'nde başlattıkları takibi ve gelen itirazı hatırlattı. Bankanın başvurusunda alacağın depo edilmesi aksi halde Doğan Kumaşçılık'ın derhal iflasına karar verilmesi istendi. Alacağın, Doğan Kumaşçılık'ın Avido Satış ve Mağazacılık Limited Şirketi'ne kefaletinden kaynaklandığı bildirildi. Uzatma sürelerine rağmen parayı bir türlü denkleştiremeyen, işadamı Mehmet Kurt'la birlikte satın alma girişimleri sonuç vermeyen, ardından icra, haciz ve iflas kıskacına giren Doğan'ın Etibank'ı alışı muammaya dönüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!