Doğan Enerji Üst Kurulu Başkanı oluyor

Güncelleme Tarihi:

Doğan Enerji Üst Kurulu Başkanı oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2001 11:15

Uzun süredir atamaları beklenen Enerji Piyasası Kurulu'nun başına Enerji Bakanlığı eski Müsteşarlarından Uğur Doğan'ın getirilmesinin netleştiği belirtiliyor.

Elektrik Piyasası Yasası'na göre 6 Haziran'da atamaları yapılması gerekirken bugüne kadar atamaları yapılamayan Enerji Piyasası Üst Kurulu'nun başına Enerji Bakanlığı eski Müsteşarlarından Uğur Doğan'ın getirileceği öğrenildi.

Doğan'ın bir ay önce görev yaptığı Işıklar Holding'den ayrılarak Başbakanlık Müşavirliği'ne getirildiği kaydediliyor. Doğan'ın yanı sıra ismi netleşen bir diğer isim ise Enerji İşleri Genel Müdürü Selahattin Çimen oldu. Çimen, Enerji İşleri Genel Müdürlüğü görevinden önce DPT'de uzman olarak görev yapıyordu.

Kurul için ismi netleşen Öner Gülyeşil ise halen TEAŞ Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

TEAŞ FİİLİ OLARAK DA ÜÇE BÖLÜNÜYOR

TEAŞ'ın üçü bölünmesinin ardında oluşturulacak şirketlerin yönetim kurulu üyelerinin bu hafta içinde atanması bekleniyor. Altışar yönetim kurulu üyeleriyle birlikte şirketlerin yönetiminde yer alacak yaklaşık kırk üç kişinin isimleri de yavaş yavaş netleşiyor.

Buna göre Türkiye İletim Anonim Şirketi'nin Genel Müdürlüğü'ne Meral Keleş'in getirileceği öğrenildi. Keleş, TEAŞ İletim Şebekeleri Kurum ve Tesis Daire Başkanlığı'ndan emekli olmuştu. Aynı şirketin genel müdür yardımin genel müdür yardımcılığına ise TEAŞ Mali İşler Daire Başkanı Celal Koca'nın atanacağı belirtiliyor.

Ayrıca, TEDAŞ Malzeme Daire Başkanı Mehmet Töremiş ve TEAŞ Malzeme Daire Başkanı Vahi Özkan'ın iletim ve üretim şirketlerinde genel müdür yardımcısı olarak atanacağı netleşti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!