Doğal afetlerin zararı 30 milyar doları buldu

Güncelleme Tarihi:

Doğal afetlerin zararı 30 milyar doları buldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyada yaşanan doğal afetlerin ekonomiye verdiği zarar geçen yıl 30 milyar dolar gibi büyük bir rakama ulaştı. 1997'de doğal afetlerin yol açtığı sigortalı kayıp ise 4.5 milyar dolarda kaldı. Bir önceki yıl sigortalı kayıp 9 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

1997 yılında dünyada yaşanan doğal afetlerin yol açtığı ekonomik kayıp 30 milyar dolara ulaşırken, sigortalı kayıp 4.5 milyar dolarda kaldı. Münich Re'nin yaptığı araştırmaya göre 1997 yılında yaşanan doğal afetlerin ekonomiye verdiği zarar 30 milyar dolar olarak gerçekleşirken, bu rakam 1996'da 60 milyar dolardı. Sigortalı kayıplar geçen yıl, önceki yıla göre yarı yarıya düştü. 1997'de sigortalı kayıplar 9 milyar dolardan 4.5 milyar dolara düştü. 538 kayıtlı doğal afetle karşılaşılan 1997 yılında 13 bin kişi hayatını kaybetti. Bu rakam 1996 yılında 594 olaya karşın 12 bin ölü olarak gerçekleşmişti. 1997'de 175 fırtına, 140 su basması, 100 deprem ve volkanik hareketler, 120 orman yangınları ve diğerleri

SU BASKINLARI YILI

1997 yılı su baskınları yılı oldu. Tüm hasarların 14 milyar dolarlık kısmı su baskınlarından, 11 milyar dolarlık kısmı fırtınalardan meydana geldi. Sigortalı kayıplarda ise 2.5 milyar doları fırtınalardan meydana gelirken, 1.4 milyar doları su baskınlarından oluştu. Bütün zamanların en büyük hasarı ise 100 milyar dolar ekonomik kayapla 1995 yılında gerçekleşen Japonya Kobe depremi olmuşut. En büyük sigortalı kayıp ise 17 milyar dolar ile 1992 yılındaki Andrew Kasırgası'nda gerçekleşti.

Sigortacılardan sanata ve spora destek

Sigorta şirketleri çeşitli kültürel ve spor faaliyetlere destek oluyorlar. Sigortacıların televizyon programlarına, müzikallere, tiyatrolara ve spor faaliyetlerine sponsor oldukları görülüyor.

Genel Sigorta'nın sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘‘Atları da vururlar’’ müzikli oyunu, sigorta şirketlerinin kültürel faaliyetlerinden biri. Genel Sigorta, müzikalin başarısı için Ortaköy Majesty'de bir kokteyl düzenledi. Şeker sigortada, sigortacılık faaliyetlerinin yanı sıra sanatsal faaliyetlerde de adından söz ettiriyor. Samsun Lions Klübü'nün organizasyonunu yaptığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Solist Sanatçıları tarafından verilen ‘‘Napoliten ve Nostaljik Şarkılar Konseri’’ne sponsor oldu.

Mardin'de görev yapan tıp doktorlarının objektiflerinden, ‘‘Mardin'de Yaşam’’ı anlatan karma fotoğraf sergisi Maçka Destek Reasürans Sanat Galerisi’nde açıldı. Oyak Sigorta'nın sponsorluğunda ve Mardin Çimento'nun katkılarıyla düzenlenen sergi, hafta boyunca resimseverlere açık olacak.

Halk Sigorta son olarak tiyatro sanatçısı komedyen Suat Sungur'un sunduğu bir programa sponsor oldu. Suat Sungur, Fransa 98 Dünya kupası süresince ekrana gelecek televizyon programında ilginç parodiler gerçekleştirecek.

Batı Sigorta, St. Joseph Lisesi'nin geleneksel ‘‘Petit Pain Günü’’ne sponsor olarak katıldı. Batı Sigorta aynı zamanda Haydarpaşa Lisesi Pilav Günü'ne de sponsor olarak, destek verdi.

İhlas Sigorta'da spora yaptığı destekle dikkati çekiyor. İhlas Sigorta, 3'üncü ligde oynayan Ankara Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Takımı'nın formalarını hazırlattı.

Bayındır Sigorta, farklı program, farklı tesis ve farklı eğitim felsefesi ile yurt içi ve yurt dışında kamplar düzenleyen ‘‘Geleceğin Yıldızları’’na sponsor oldu.

Commercial Union Sigorta da, Cumhuriyet'in ilk 10 yılını ve Atatürk devrimlerini ele alan ‘‘Cumhuriyet’’ filmini, çekimler esnasında yaşanabilecek risklere karşı sigortaladı.

Inter Sigorta'dan ‘Alokonut’ hizmeti

Inter Sigorta yeni faaliyete geçirdiği ‘‘Alokonut’’ hizmetini 29 Mayıs 1998 tarihinde Kabataş Kültür Merkezi Feriye'de gerçekleştirdiği ‘‘Hizmet Tanıtım Toplantısı’’ ile acentelerine tanıttı. Inter Konut Sigorta poliçesi ile teminat altına alınmış her konut ve konutta yaşayan herkesin yararlanabileceği AloKonut hizmeti, haftanın 7 günü 24 saat kesintisiz olarak verilecek.

Genç sigortacılar ilkyardımı tartıştı

Genç Sigortacılar Derneği (GESİD), Mayıs ayı konferasında acil yardım servisi 112 ve Halk Yaşam'ın sürdürdüğü ‘‘İlkyardım İçin İlk Adım’’ kampanyası konu edildi. 28 Mayıs 1998 tarihinde Halk Yaşam Genel Müdürlük Binası'nda yapılan toplantıda İlk Sağlık Müdürlüğü'nden Dr. Ayhan Özşahin acil yardım servisi hakkında bilgi verdi. Halk Yaşam Genel Müdür Yardımcısı İrfan Önel ise ‘‘İlk Yardım İçin İlk Adım’’ kampanyası dahilinde yapılanları tanıttı.

Güneş Sigorta'dan üç yeni ürün daha

Güneş Sigorta, Profesyonel seriden üç yeni ürün sundu. Oluşturulan paket poliçelerden birini seçen müşteriler, önceki dönemlerde olduğu gibi birden fazla poliçe ile değil tek bir poliçe ile risklerini teminat altına alabilecekler. Bu üç poliçe; Güneş ofis sigortası, Güneş muayenehane sigortası ve Güneş hastane sigortası. Bu poliçelerle ofis, hastane ve muayenehane sahipleri sahip oldukları her türlü ekipmanı güvence altına alabilecek. Bu üç yeni ürünün ortak bir özelliği de, yüksek meblağlar tutan birçok rizikoyu primsiz olarak müşterilerine temin edebilmesi olarak gösteriliyor.

Halk Yaşam İzmir'de yeni yerine taşındı

Halk Yaşam'ın İzmir Bölge Müdürlüğü yerine yerine taşındı. Açılışını Halk Yaşam Genel Müdürü Doç. Dr. Giray Velioğlu'nun yaptığı İzmir Bölge Müdürlüğü'nün kokteyline Halk Yaşam'ın üst düzey yöneticileri ve davetliler katıldı. Şubat 1991 tarihinde kurulan İzmir Bölge Müdürlüğü'nde 58 personel görev yapıyor.

EGS Sigorta 5'inci sırada

Tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri bir çatı altında toplayan EGS Holding bünyesindeki EGS Sigorta, teknik karlılıkta 5'inci sıraya yükseldi. EGS Sigorta Genel Müdürü Mete Besener, iyi risk seleksiyonu ve prim hasar dengesine göre verilen fiyatlarla karlılıklarını yüksek tuttuklarını söyledi.

Nordstern İmtaş'a kalite belgesi

Nordstern İmtaş Sigorta ve Nordstern İmtaş Hayat Sigorta, bir süreden beri devam ettirdiği kalite çalışmalarını tamamlayıp ISO 9001 kalite belgesini aldı. Nordstren İmtaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Levent Nart, kalite belgesinin alınması kadar elde tutulmasının da önemli olduğunu söyledi.

Milli Reasürans yarışması sonuçlandı

Milli Reasürans tarafından düzenlenen Sigortacılık Sektörü Bilimsel Yazı Çalışma Yarışması 1998 yılı ödül töreni Milli Reasürans'ın Maçka'daki binasında yapıldı. Bu yıl ikincisi yapılan yazı yarışmasında geçen yıldan farklı olarak, sigortacılıkla ilgili 5 ayrı konu grubu seçildi. Büyük bir çoğunluğu sigortacılık olan akademik çevrelerden olmak üzere toplam 21 adet ödüle aday çalışma jüri tarafından değerlendirmeye alındı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!