Doğa Koleji'ne AB’den 500 bin euro hibe

Güncelleme Tarihi:

Doğa Kolejine AB’den 500 bin euro hibe
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 11:18

Elinde bulundurduğu fonlar ile farklı sektörlerden birçok projeye kaynak sunan Avrupa Birliği, Türkiye’de ilk kez bir eğitim kurumuna fon desteği sağladı.

Haberin Devamı

Eğitim sistemi ve büyüme stratejisi nedeniyle geçtiğimiz aylarda uluslararası yatırımcıların ilgisini çeken Doğa Koleji, Nano Teknolojinin Fen Bilimleri Eğitimindeki Eşsiz Motive Edici Rolü (Nano Tech Science Education - NTSE) adlı projesi ile AB’den 500 bin euro hibe almaya hak kazandı. Doğa Koleji’nin koordinasyonunda yürütülecek ve 3 yıl sürecek olan AB NTSE Projesi’nin diğer ortakları arasında İtalya, Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan’daki 4 okul yer alıyor.

Doğa Koleji’nin Türkiye’nin en çok AB Projesi başvuru yapan ve gerçekleştiren okul olduğunu ifade eden Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker, Türkiye’de ilk defa bir eğitim kurumunun 500 bin euroluk AB fonu almayı başardığına dikkat çekti. Gazanker, “Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de ve Avrupa’da yeni neslin temel fen bilimleri alanında ilgilerinin giderek düşüş göstermesi ve yenilikçi fikirlerin giderek azalması bu projenin çıkış noktasını oluşturdu. Proje bilgisayar ve bilişim teknolojisinden yararlanarak nano teknolojinin fen bilimleri eğitimindeki motive edici rolünü konu alıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!