Diziler işe yaradı, Arap ülkelerinde ürünlerine Türk bayrağını da dikti

Güncelleme Tarihi:

Diziler işe yaradı, Arap ülkelerinde ürünlerine Türk bayrağını da dikti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2010 00:00

Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracat izninin çıkmasının ardından ilk ihracatı gerçekleştiren Keskinoğlu, 2010’da yeni ihracat pazarlarına yöneliyor.

Haberin Devamı

Toplam 42 ülkeye ihracat yapan Keskinoğlu, 2010’da bu sayıyı 55’e çıkarmayı hedefliyor. Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, Arap ülkelerine ihraç ettikleri ürünlere Türk Bayrağı koyduklarını belirterek, “Arap ülkelerinde Türk dizilerine çok büyük ilgi var. Biz de ürünlerimizin üzerine Türk Bayrağı koyduğumuz için büyük talep görmeye başladık” dedi.
Irak’ın açılması önemli
2009 yılında 500 milyon TL ciro elde ettiklerini ve 50 milyon TL ihracat yaptıklarını anlatan Keskinoğlu, şunları söyledi: “AB’ye ihracata başladık. İlk ihracatımızı gerçekleştirdiğimiz Almanya’yı, İsveç, Finlandiya, Avusturya ve İtalya izledi. Fransa, Macaristan, Çekoslavakya ve Belçika gibi ülkelere de ihracat yaparak AB’ye toplam 11 milyon TL’lik piliç eti ihracatı yapmayı hedefliyoruz. Türkiye, 2009 yılında toplam 1 milyar adet yumurta ihracatı gerçekleştirdi. Keskinoğlu olarak bu ihracatın yüzde 10’unu karşıladık. Bu yükselmenin en büyük sebebi Irak kapısının tekrar açılması oldu.”
Suudi Arabistan’a ilk ihracat yapan firma olduklarını kaydeden Keskinoğlu, “Arap ülkelerinde önemli pazar  araştırması yaptıktan sonra oralarda da çalışmaya başladık. Arap ülkelerinde ciddi potansiyel var. Gönderdiğimiz ürünlerin ambalajının üstüne Türk  bayrağı koyuyoruz. Slogan olarak da Türkiye’nin lezzeti sloganını seçtik. Son  dönemlerde Arap ülkelerinde Türk dizilerine karşı büyük bir ilgi var. Biz de  ürünlerimizin üzerine koyduğumuz Türk Bayrağı ile yoğun talep görüyoruz.  Arap ülkelerinde marketlerde  ürünlerimiz rafta satılıyor” dedi.

Haberin Devamı

2012’de 1 milyar lira ciro hedefi

2010 yılında şirketin cirosunu yüzde 30 artırarak 650 milyon TL’ye çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Keskin Keskinoğlu, şöyle konuştu: “Bu hedeflerimize ulaşmak için 2010’da yumurta ve zeytinyağı üretim kapasitesini arttırmak için 40 milyon TL’lik yeni yatırım planlıyoruz. 2 milyon adet olan yumurta üretim kapasitemiz yüzde 75 arttıracak. 230 bin olan piliç eti günlük kesim kapasitemiz 2010’da 300 bin adede çıkacak. FEM Lojistik’in araç filosu da 250’den 350’ye yükselecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!