Diyarland Diyarbakır'ın Tatilyası

Güncelleme Tarihi:

Diyarland Diyarbakırın Tatilyası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Huzur ve güven ortamının oluşmasıyla

birlikte sosyal ve kültürel alanda günden güne gelişen Diyarbakır'da ilk kez açılan ‘‘Diyarland’’ eğlence merkezi, özellikle çocukların gözde mekanı oldu. Alışveriş merkezi ‘‘Diyar Galeria’’ içinde yer alan Diyarland, her gün yaklaşık 3 bin kişinin akınına uğruyor.

Güneydoğu'daki terörün yerini huzur ve güven ortamına bırakmasıyla birlikte Diyarbakır'da son yıllarda ekonomik ve kültürel alanda büyük bir gelişme yaşanıyor. Sanayi ve ticaret alanındaki yatırımlar artarak devam ederken, sosyal ve kültürel etkinlikler de canlanıyor.

Kentte bu yıl yapımı tamamlanan Diyar Galeria ile de bölgedeki değişim göze çarpıyor. Yürüyen merdivenleri, modern işyerleri, cep sinemaları, eğlence merkezleri, kafeteryaları ve sergi bölümleri ile Diyar Galeria, sadece Diyarbakır'ın değil, Güneydoğu'nun sayılı iş ve eğlence merkezlerinden biri oldu.

AVRUPAİ MERKEZ

Diyar Galeria'daki eğlence merkezi Diyarland da 1000 metrekarelik bir alanda özellikle miniklerin büyük ilgisini çekiyor. Güneydoğu'da ilk kez açılan ve batıdaki eğlence merkezlerini aratmayan Diyarland'a giden minikler, buradan çıkmak istemiyorlar. Su kanoları, tren, çarpışan otolar, bilgisayarlı oyun aletleri, elektronik hokey ve atlı karıncada eğlenen miniklere pamuk helva da ikram ediliyor.

RAĞBET TRENE

Diyarland'da çocuk treni en çok ilgi çeken bölüm. Diyarland İşletme Müdürü Ömer Günaydın, trenin geçtiği alanın bir yılda tasarlandığını ve oluşturulduğunu söyledi. Ömer Günaydın, Diyarland'ı günde yaklaşık 3 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, önümüzdeki günlerde yeni eğlence aletleri getireceklerini söyledi. Diyarland'ın kapalı Lunapark işletmeciliğiyle Türkiye'de ilk ve tek işletme olduğunu kaydeden Günaydın, şunları söyledi:

‘‘Ankara'dan bu tarafa Anadolu'nun tek eğlence merkezi burası. Buraya çok para harcadık ama gördüğümüz ilgi buna değdi. Biz teknik olarak daha önce de elektronik üzerine çalışıyorduk. Bu birikimi derleyip topladık. İki yıl bu işin projesi, tasarımı yapıldıktan sonra böylesi bir eğlence merkezi kurduk. Merkezdeki ürünleri önümüzdeki aylarda daha da artıracağız. Daha değişik modern aletleri Diyarbakırlıların hizmetine sunacağız.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!