Diyarbakır'da petrol bereketi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda petrol bereketi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2002 12:02

Diyarbakır'da bulunan kaliteli petrolün üretimine başlandı. Kuyuda üretime geçilmesi nedeniyle bugün bir tören düzenleniyor.

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde kaliteli petrolün bulunduğu Gökiçi-1 kuyusunda üretime başlandı.

TPAO'nun (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) Ergani İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gökiçi Köyü'ndeki kuyuda sondaj kulesinin çıkarılması ve at başının yerleştirilmesi işlemleri tamamlandı. Kaliteli olduğu için ''Arap ışığı'' olarak da adlandırılan Gökiçi-1 kuyusundaki petrolün, 34 graviteli olduğu tahmin ediliyor. 

Üretimin bu sabah başladığı kuyudan çıkarılan petrol, önce sahada üretim tanklarına alındıktan sonra tankerlere aktarılıyor. Tankerler de petrolü Diyarbakır'ın Pirinçlik mevkiindeki TPAO'ya ait tesislere boşaltıyor.

Toplam 50 işçinin çalıştığı Gökiçi-1 kuyusunda sabah başlayan üretim çalışmalarında şimdiye kadar üretilen ham petroller 8 tankere doldurularak, Pirinçlik'e gönderildi.

Öte yandan, kuyuda üretime geçilmesi nedeniyle bir tören düzenleneceği ve törene, TPAO Genel Müdür Yardımcısı Erdal Eren'in de katılacağı belirtildi.

Bu arada Gökiçi-1 kuyusunda bulunan petrol medyanın ilgi odağı oldu. Üretimi İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda gazete ve televizyon muhabirleri izliyor. 

İKİNCİ KUYU AÇILIYOR

TPAO, Gökiçi-1 kuyusundan 4 kilometre uzaklıkta ikinci bir kuyunundaha  açılamasını kararlaştırırken, bunun için gerekli lokasyon çalışmalarına başlandığı öğrenildi. Bu kuyunun da 3 veya 4 ay içerisinde açılması tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!