Dış Factoring'den 98’de 185 milyon dolarlık ciro

Güncelleme Tarihi:

Dış Factoringden 98’de 185 milyon dolarlık ciro
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

DIŞ Ticaret Factoring Genel Müdür Yardımcısı Tarık Açıkalın, 1997'yi 132 milyon dolarlık işlem hacmi ile kapattıklarını, geçen yılın ikinci yarısında ise ekonomik krizin piyasalarda yarattığı olumsuzluklara karşın, 1998'de de 185 milyon dolarlık işlem hacmine ulaştıklarını söyledi.

Açıkalın sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘1998 yılını genel olarak değerlendirdiğimizde, yılın ilk yarısı faktoring şirketleri için nispeten olumlu geçti. Ancak Uzakdoğu'da başlayan, ardından Rusya'ya sıçrayan ve giderek bütün dünyaya yayılan ekonomik kriz, Türkiye'de sanayi kesiminde olduğu gibi, mali piyasalarda da etkisini gösterdi.

1999 yılına baktığımızda ise en azından yılın ilk yarısında ekonomik krizin ve siyasi istikrarsızlığın olumsuz etkilerinin devam edeceğini düşünüyoruz. Şirketimiz, 1998 yılı performansı dikkate alınarak, 1999 yılında da, müşteri portföyünün konrollü bir şekilde geliştirilmesi, işlem hacmi, plasman ve kárlılıkta sağlıklı bir artış sağlamayı hedeflemektedir. Şirketimiz, bu yılın ilk üç ayında, toplam 34 milyon dolarlık işlem hacmine ulaştı. Bu rakam, bütçe hedefimizin yüzde 31 üzerinde bir gerçekleşmeyi ifade etmektedir.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!