Diren teyze

Güncelleme Tarihi:

Diren teyze
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 00:00

Türkiye’nin ve dünyanın gündemine oturan ‘Gezi’ eylemlerinin etkileri bilgisiyar oyunlarında da kendini gösterdi.

Haberin Devamı

Bilgisayar oyun geliştiricileri ‘Gezi Parkı’ protestolarından esinlenerek 11 farklı oyun hazırladılar. Birbirinden farklı alt temalara sahip olan oyunlarla protestolara destek olmak istediklerini açıklayan oyun geliştiriciler, “Biz yaşananlara en iyi yaptığımız işle destek olmak istedik. #GeziJam adında bir etkinlikle yeni oyunları hazırladık” açıklamasını yaptılar.

OYUNLA DESTEK

Türk yazılımcı, grafik tasarımcı ve programcı gibi oyun sektörüne hizmet eden kişilerin oluşturduğu ‘Game Developers Turkey’ konuyla iligili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Bütün Türkiye’yi bir anda saran Gezi Parkı direnişine, insanların özgürlük ve demokrasi çağrısına destek amacıyla Game Developers @Turkey grubu olarak biz de bir şeyler yapmak istedik. Gezi Parkı hareketinin eşitlik ve ortak çalışma ruhuna da uygun olarak, desteğimizi ufak ve samimi oyunlarla göstermeye çabaladık” denildi.

Birkaç gün içerisinde geliştirilen oyunların bir kısmı Gezi Parkı’nı, bir kısmı ise emniyet güçleriyle yaşanan çatışmaları konu alıyor. ‘Diren teyze’ isimli oyunda bir evhanımının göstericilere yardım ederek sakinleştirmesi konu edilirken, ‘Trees Are Good’ isimli oyunda parkta kurulan çadırlar düşünülerek, ağaçlara yapılan sulama çadırlardan taşınan suyla yapılıyor. Oyun içinde şiddete ve provakasyona karşı tepki gösterilerek, “Ağaçlar sulanırken tarafların birbirine attığı cisimleri yakalamakta artı puan” kazandırıyor. “Yalan” isimli oyunda ise Başbakan Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı    açıklamalarla dikkat çeken oyuncu Necati Şaşmaz’ın açıklamalarından oluşan bir oyun yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!