Dingil intikamı

Güncelleme Tarihi:

Dingil intikamı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2014 01:05

14 orduya sahra mutfağı ekmek fırını duş-tuvalet.

Haberin Devamı

YUSUF Öztiryaki, 2006’da, ‘centilmence olmayan bir yöntemle’ dingil kırılana kadar test sürüş yaptırıp BAE ordusuna sahra mutfağı satmasını engelleyen ‘Alman’ rakibini, geliştirdiği patentli ‘ocak yakma sistemi’ ile pazardan sildi.

Türk ordusuna 1950’lerden beri mutfak ürünleri üreten Öztiryakiler, ABD, Gürcistan, Azerbaycan, Malezya, Rusya, BAE, Irak, Suudi Arabistan gibi ülkelerin orduları için değeri 45 bin ile 250 bin dolar arasında değişen, seyyar mutfak, ekmek fırını, duş-tuvalet, çamaşır ve bulaşık yıkama, su arıtma üniteleri üretiyor. Firma bu yıl, tek bir ülke için 25 milyon dolarlık iş teslim edecek. 2013’ü, 115 milyon dolar ciro ile (45 milyon doları ihracat) kapatan firma, 111 ülkeye ihracat yapıyor. Yusuf Öztiryaki şöyle konuşuyor:
Babamız rahmetli Muharrem Bey ve rahmetli ağabeyimiz Aydoğan Bey’in bugünlere gelmemizde büyük emekleri var. Ordumuza bakır kazanlar yaparak başladık, ilk paslanmaz çelik mutfakları ordumuza biz ürettik. Matara bile ABD’den gelirdi. Ordumuz ilk matara ihalesini açınca (sanırım 1972’ydi) girdik, kazandık. 150 bin adetlikti. Sonra 500 bine yakın matara teslim ettik.
Şu anda ordu mutfakları için 20 farklı ürün yapıyoruz. 14 ülkenin ordusuna seyyar mutfak satıyorum. 2009’da ilk kez ABD ordusuna 350 seyyar mutfak sattık. Bu alanda, dünyada 3-4 firma var. Bir tanesi ki Alman, 2006’da Abu Dhabi’deki bir ihalede bize pek centilmence olmayan bir oyun oynamıştı. bizi ihaleden saf dışı etmek için mutfağımızı çölde 100-110 kilometre hızla 350 kilometre koşturmuştu. Başkaları için böyle test yoktu ve bizim dingil kırıldığı için kaybetmiştik Ben o gün onları pes ettirmek için yemin etmiştim. 3 yıl Ar-Ge yaptık. ‘Ateşleme sistemi için’ öyle bir brülör yaptık ki (patentli), onları seyyar mutfakta bitirdik. Onların mutfağını yakmak bir belaydı. ispirtolu pamuğu çubuğa sar, gazı aç, içine pamuğu sok, bekle, günlük, haftalık bakımlar v.s. Bizim patentli ateşleme ise düğmeye basıyorsun yakıyor, basıyorsun sönüyor. Düşünün bu adamlar Suudi Arabistan ordusuna o üründen 700 tane satmışlar hiç kullanılamadan çürümüş.

Sibirya kampına Medvedev geldi

Haberin Devamı

GEÇEN yıl bir Alman firmanın, Rus ordusundan aldığı ‘Sibirya Kampı’ işinin de kendilerine kaldığını anlatan Yusuf Öztiryaki şöyle konuşuyor: “Sibirya’da 500 kişilik ordu kampı için, 14 tane mutfak, bulaşık, yemekhane, su arıtma, çamaşırhane, duş-tuvalet yapılacak ‘45 günde yapar mısınız, Putin ve Medvedev gelecek’ dediler. Bu kadar sürede imkânsızdı ama bizde ‘yaparız’ dedik. 55 günde bitirdik, son 10 gün bütün ekip fabrikada sabahladık. Putin gelmedi ama Medvedev geldi. Şimdi kamp teşkilatı isteyenler başımıza üşüştü.”

Haberin Devamı

Burger King için Çin’de fabrika

YUSUF Öztiryaki, grup olarak, ordulara üretim dışında önemli bir iş kollarının da restoran zincirleri için endüstriyel mutfak üretimi olduğunu belirtiyor. Öztiryaki, “Bu şekilde 43 tane önemli küresel müşterimiz var. Mesela, KFC’nin yeni sahipleri geldi fabrikamıza. Türkiye’de bu yıl 40, gelecek yıl 100 tane açacaklarmış, mutfaklarını biz yapacağız. Rusya’ya da 100 tane açacaklar yine biz yapacağız. Burger King’in 700 tane işi var şu anda yapıyoruz. Çin’de de 1000 tane açacaklarmış ve biz Çin’e bu üretim için fabrika kuruyoruz” diyor.

Boat Show 15 Şubat’ta

KARADA yapılan dünyanın ikinci en büyük tekne ve yat fuarı “CNR Avrasya Boat Show, 15 Şubat’ta kapılarını açacak. Pozitif Fuarcılık tarafından DENTUR desteğinde düzenlenen organizasyon, 100 bin ziyaretçi hedefliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Deniz Ticaret Odası ve KOSGEB’in de desteklediği fuarın, 1 milyar dolarlık iş hacmi yaratması bekleniyor. AB, BDT ülkeleri, BAE ve İngiltere gibi ülkelerden önemli alıcıların geleceği fuara 400 firma 1.000’ e yakın marka katılacak. 23 Şubat’a kadar açık kalacak fuarda mega yatlar, tekneler, tekne aksesuarları ve yapım malzemeleri, marina donanımları, su sporları donanımları, deniz giyim ve aksesuarları gibi ürünler sergilenecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!