‘Dikkat! Rakip, bir tuş ötede’

Güncelleme Tarihi:

‘Dikkat Rakip, bir tuş ötede’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Elektronik ticaret sayesinde şirketler, yeni müşteriler ve pazarlar bulabiliyor, ticaret ve işlem süreçlerini daha etkin hale getirebiliyorlar. E-ticaretin yakın bir gelecekte dünya ticaret hacminin önemli bir bölümünü kapsaması bekleniyor. Çünkü e-ticaret maliyetleri inanılmaz ölçüde düşürüyor. Böylece şirketler fiziki envanter ihtiyaçlarını ve nakit-veri transferi ile destek hizmet maliyetlerini en aza indiriyorlar. Şirketlerin bu fırsatları yakalayabilmesi için e-ticarete geçebilmelerini kolaylaştıracak ürün ve hizmetler gerekiyor. Bu ürün ve hizmetleri sağlayan en büyük bilgisayar şirketi ise Oracle. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Atilla Kıral'la e-ticaret yapan ve yapmak isteyen şirketlerin özellikleri konusunda söyleşi yaptık:

Oracle e-ticarette nerede?

Elektronik ticaret devleri içinde ilk 20'de yer alan şirketlerin 19'unun ve Fortune 100 şirketlerinin 70'inin elektronik ticaret hizmet şirketiyiz. Çözüm sağlayıcılar alanında lider konumdayız.

Şirketler interneti müşteri edinmek ve elde tutmak için nasıl kullanıyorlar?

Birçok yeniliğe başvuruyorlar. İnternetle birlikte her firma, müşteriyle doğrudan ve ömür boyu sürecek iş ilişkileri kuruyor. Her müşterinin firma için ayrı bir değeri oluşuyor. Firmalar internet üzerinden müşterilerinden topladıkları bilgileri onlara özel servisler ve ürünler sağlamak amacıyla kullanabiliyorlar. Müşterilerin rakip firmaya yönelmeleri bir tuş ötede olduğu için müşteri hizmetleri sağalayan firmalar diğerlerinin bir adım önüne geçmiş oluyorlar.

Eski tarz ticaret yapan işletmeler elektronik ticarete geçerken ne tür zorluklarla karşılaşıyorlar?

Alışagelmiş ticareti sürdüren firmalar maliyetleri artıran, ürünlerin ve hizmetlerin müşteriye ulaşmasını geciktiren ve fazlasıyla bürokratik iç yönetimlere sahipler. Müşteriye değil kendilerine odaklanmışlardır. Müşteri ile doğrudan bağlantı sağlayamamış ve araya başka satıcılar ve ticaret birimleri sokmuşlardır. Müşterilere ait bilgilerden yoksun ve müşterilerine özel hizmetler sunmaktan uzaktırlar.

E-ticarete geçiş kaç günde sağlanıyor?

Oracle, işletmelerin ticaret şekillerini elektronik ticarete dönüştürmelerini 25 gün gibi kısa bir sürede sağlıyor. Danışmanlık Servisimizle 50 ayrı ülkede 15 bin danışmanımız 5 bin kadar işletmenin ticaret şekillerini e-ticarete dönüştürmeleri için çalışmalar yapıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!