Dijital müziğe yeni enstrüman

Güncelleme Tarihi:

Dijital müziğe yeni enstrüman
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 01:08

Geçen aylarda Türkiye’de test yayınına başlayan dijital müzik servisi ‘Deezer’, Türk kullanıcılarına yönelik hazırlanan içerik ve hızla genişleyen yerli kataloğu ile yayın hayatına başladı.

Haberin Devamı

182 ülkede aylık 10 milyon aktif kullanıcıya ulaşan servis, Türkiye’de Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) ve Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ile geçtiğimiz günlerde ortak lisans sözleşmelerini karşılıklı olarak imzaladı. İmzalanan ortak lisans sözleşmeleriyle MESAM ve MSG bünyesinde bulunan repertuarı Türk müzik severlerin ve tüm dünyanın erişimine açan Deezer’ın CEO’su Axel Dauchez, “Türkiye, hızla gelişen dijital altyapısı ve mobil teknoloji kullanımındaki yüksek penetrasyon rakamlarıyla bizim için bölgede heyecan verici potansiyeli olan, fevkalade ilginç bir müzik pazarı” diye konuştu.

5 TL’DEN BAŞLIYOR

Deezer’a, müzikseverlere her tür cihaz üzerinden akıllı cep telefonları, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, tabletler, ev-sinema sistemleri, otomobil müzik sistemleri, akıllı televizyonlar üzerinden bağlanabiliyor. ‘Offline’ özelliği sayesinde Deezer’da bulunan şarkılara internet bağlantısı olmadan da bağlanabiliyor. Deezer, kullanıcılara ‘Discovery’, ‘Premium’ ve ‘Premium +’ kategorilerinde aylık paketler sunuyor. Discovery ile web üzerinden ilk 4 ay ücretsiz ve ayda 60 saat ile müzik dinlenebiliyor. ‘Premium’ üyelikte web üzerinden reklamsız ve sınırsız erişim 4.99 TL’ye sağlanırken, ‘Premium +’ üyelikte ise web üzerinden ve mobil cihazlardan sınırsız erişim ve offline mod özelliği ile aylık 9.99 TL’ye Deezer’a bağlanabiliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!