Die Zeit: Yimpaş eşi benzeri görülmemiş yatırım skandalı

Güncelleme Tarihi:

Die Zeit: Yimpaş eşi benzeri görülmemiş yatırım skandalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2006 00:00

Alman Die Zeit gazetesi Yimpaş olayının "Almanya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir yatırım skandalı" olduğu yorumunu yaptı. Bu tür holdinglerinin büyük çoğunun İslamcıların kalesi olan Konya’da kurulduğuna dikkat çekilen yazıda, dini istismar ederek kapı kapı dolaşıp para toplandığı anlatıldı.

Haberin Devamı

YİMPAŞ davası Alman medyasında da geniş yankı uyandırdı. Alman "Die Zeit" gazetesi Yimpaş olayına tam sayfa yer verdi. Gazete Yimpaş bazında incelediği "Yeşil Sermaye" olayının Almanya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir yatırım skandalı olduğu yorumunu yaptı. Bu tür holdinglerinin büyük çoğunluğunun İslamcıların kalesi olan Konya’da kurulduğuna dikkat çekilen yazıda, holding temsilcilerinin dini istismar ederek kapı kapı dolaşıp Türklerden para topladığı anlatıldı. Die Zeit’in haberinde; ordunun İslamcı holdinglere şüpheyle baktığı ve bu holdingleri boykota çağırdığı, ancak Holdinglerin Necmettin Erbakan gibi İslamcı politikacılarla sıkı bağları bulunduğu ve ordunun boykot çağrısının tutmadığı kaydedildi.

PARA KUYUSU:

 Die Zeit’in haberinde, "Holding temsilcilerinin Batı Avrupa’da çok zor koşullar altında para biriktiren Türklerden yoğun ilgi gördüğü ve onların tasarruflarını kuruşuna kadar topladığı" kaydedildi. Türklerin birikimlerini ceplerinden çekmede Almanya’daki camilerin önemli rol oynadığı, camilerin bile toplanan paralardan komisyon aldığı belirtildi. Yoğun ilgi üzerine Türkiye’de mantar gibi İslamcı holding bittiği, bunların video filmleriyle Türklerin Almanya’daki korkularını kışkırttığı, bu görüntülerde Solingen saldırısında Genç ailesinin yanan evi ve ölenlerin cenazelerinin yer

/images/100/0x0/55eb2097f018fbb8f8acef00
aldığı ve burada geleceğiniz yok mesajı verildiği vurgulandı. Bu görüntülerden birinde "Sizleri yaktılar, kendi geleceğini düşün ve geleceğine yatırım yap" denildiğine dikkat çekildi.

EN BÜYÜĞÜ YİMPAŞ:

Haberin Devamı

Die Zeit’te yer alan yazıda, bu holdinglerden en büyüğünün Yimpaş olduğu, Yimpaş’ın 120 bin civarında, Kombassan’ın 35 bin civarında ortağı bulunduğu kaydedildi. Yimpaş’ın Almanya ve öteki Avrupa ülkelerinde işyerleri açarak yatırımcılara güven aşıladığı, bu açılışlarda bazı politikacıların da yer aldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!