Didim'deki marinaya Hollywood'dan talep var

Güncelleme Tarihi:

Didimdeki marinaya Hollywooddan talep var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2008 12:36

AYDIN’ın Didim İlçesi’nde 2 yıl önce temeli atılan ve önümüzdeki Nisan ayında hizmete açılması planlanan 1100 yat kapasiteli Türkiye'nin en büyük marinasına Hollywood yıldızlarından da talep olduğu açıklandı.

Doğuş Holding'in yap-işlet- devret modeliyle yaptığı 50 milyon dolarlık D-Marin Didim'in İşletme Müdürü Murat Yaprak, marinanın inşaatın mart ayı sonunda bitirileceğini, nisanda da resmi açılışın yapılacağını söyledi.

Yaprak, marinaya 2 ünlü Hollywood yıldızından yatlarına yer kiralamak için talep geldiğini söyledi, henüz bir anlaşmaya varılmadığı için yıldızların isimlerini açıklamadı. Yaprak, marinanın Didim'e çağ atlatacağını vurgularken, dev yatırım hakkında şunları söyledi:
“D-Marin Didim ağırlıklı olarak 75- 150 m. uzunluğundaki mega yatlara hizmet verecek. 650 yat karada, 450 yat ise denizde bağlama kapasitesi olan marinada ayrıca banka, akaryakıt istasyonu, yüzme havuzu, restoran, kültür merkezi, kafeterya, alışveriş merkezi,yat kulüp, yat malzemeleri satış mağazası, 300 ve 100 tonluk yat lift, spor üniteleri, beach clup, feribot işletmesi, gümrük, liman başkanlığı, pasaport kontrol üniteleri yer alacak.
Bin 150 metrelik bir ana dalgakıran ve ondan yaklaşık 600 metre kuzeydoğudan başlayan 625 metrelik bir tali dalgakıran ile korunacak deniz baseni ve onun arkasındaki geniş arazi üzerinde yapılıp işletilecek olan marinada yatlara bağlama, park ve diğer bütün teknik ve sosyal hizmetler sağlanacak.”

YENİ GÜMRÜK KAPILARI AÇILABİLİR

Müdür Yaprak ayrıca, D-Marin Didim'in, Ege denizinden her yöne gidiş-geliş ve Çeşme- Kuşadası- Bodrum- Datça- Marmaris- Fethiye güzergahında tur yapacak tüm yatların rotası üzerinde yer aldığı için önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Marinanın yatların uğrak yerlerinden İstanköy (Kos), Samos, Kilimli (Kalimnos), Leros ve Patnos gibi Yunan adalarına da çok yakın bir konumda olması nedeniyle bölgede hızla yeni gümrük kapılarının açılması ve feribot seferlerinin başlamasına olanak sağlayacağını anlattı.

TURİZM 12 AYA YAYILACAK

Marinanın Didim'in turizmine büyük katkıları olacağını söyleyen Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise, “Tarihi, kültürü ve doğası ile her türlü olumlu şartlara sahip Didim'de, marinanın hizmete girmesiyle turizm artık mevsimlik değil yılın 12 ayı yapılabilecek. D-Marin Didim, ilçemize çağ atlatacak” dedi.

EMLAK FİYATLARI ARTTI

Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun da marinanın yapımına başlanmasının ardından bölgedeki emlak fiyatlarının iki katına çıktığını söyledi. “Marina faaliyet geçtikten sonra bu bölgedeki gayrimenkul fiyatları daha da artacak. Marina, Didim'i hareketlendirecek, cazibesini arttıracak” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!