DHL Group, MNG Kargo’yu satın alıyor

Güncelleme Tarihi:

DHL Group, MNG Kargo’yu satın alıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2023 07:00

DHL Group, MNG Kargo’nun hisselerinin tamamını satın almak üzere anlaşma imzaladı. Yapılan bu anlaşmayla MNG Kargo, DHL e-ticaret biriminin bir parçası olacak ve DHL e-ticaret Avrupa kargo teslimatı ağını tamamlayacak.

Haberin Devamı

Satış anlaşmasıyla ilgili konuşan DHL Group CEO’su Tobias Meyer, “E-ticaret, lojistik sektörü ve özellikle de kargo hacimleri için en önemli büyüme faktörlerinden biri olmaya devam ediyor. Bu nedenle, organik ve inorganik büyüme stratejileri ile e-ticaret sektöründeki ayak izimizi genişletmek için sürekli çalışıyoruz. MNG Kargo, bizim iş portföyümüzü tamamlayacak, bu sektördeki kurulu ağımızı daha da genişletmemize yardımcı olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu konuşmasında Türkiye’de kargo hacminin e-ticarette yakalanan çift haneli büyüme ile günden güne arttığını söyledi. Dağlıoğlu, “Sektörün en önemli oyuncularından biri olan DHL’in Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında gerçekleştirdiği bu satın alma, ülkemizin potansiyeline olan inancını ve artan yatırım iştahını da göstermektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

İSTİHDAM HEDEFİ

İmza töreninde konuşan DHL e-Ticaret CEO’su Pablo Ciano, MNG Kargo’nun satın alınmasıyla DHL’in kurulu ağının güçleneceğini, global müşterilerin Türkiye pazarıyla buluşmasının kolaylaşacağını belirtti. MNG Kargo CEO’su Kağan Gündüz ise “MNG Kargo olarak, DHL Group’un global bilgi ve teknoloji birikimini arkamıza alarak, tüketiciye sunduğumuz hizmet kalitesini daha da geliştirmeyi ve kapasite artırım yatırımlarıyla daha da yüksek istihdam yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!