DGM, Keçili'ye yükleniyor

Güncelleme Tarihi:

DGM, Keçiliye yükleniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

EGEBANK adına yürüttüğü reklam kampanyalarında aldığı ücretlerden ayrı olarak 4 trilyon lira ve Cen Havacılık şirketi adına 4 milyon dolar hileli kredi aldığı gerekçesiyle sorgulanan Cenajans Grey'in sahibi reklamcı Nail Keçili'nin gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı. Bu arada gözaltına alınan Cenajans Grey yöneticisi sayısı da dün 7'e çıktı.

Egebank soruşturmasını ürüten DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, ‘‘Keçili, Egebank'tan Cen Havacılık şirketine verilen 4 milyon dolar ve 4 trilyon liralık kredi işlemlerinde hile yapıldığı gerekçesiyle sorgulanıyor. Keçili sorgusunda iddiaları hemen kabul etmiyor tabii. Sorgulamayı polis yapıyor. Ben girmiyorum’’ dedi.

Nuh Mete Yüksel, Egebank soruşturmasında Nail Keçili'yle birlikte 3 kişinin daha sorgulandığını belirterek, ‘‘Ayrıca şahit durumunda olan 3 kişi daha var. Onların da ifadesine başvurulacak’’ diye konuştu.

Yüksel, ‘‘Nail Keçili'nin sorgusunun tamamlanması amacıyla dört gün gözaltı süresi verildi. Gerekli görülürse bu mahkeme kararıyla uzatılabilir. Ancak ona gerek olup olmayacağı henüz belli değil’’ dedi. Keçili'nin gözaltına alındığı gün yakalanan, Cenajans ve Cen Havacılık Yönetim Kurulu üyeleri üyeleri Muzaffer Çam, Hatip Ahmet ve Eşref Erdur da Keçili'yle birlikte sorgulanıyor.

Gözaltındaki bu dört kişinin yanı sıra, dün de Cenajans Genel Sekreteri Vildan Karakurt, yönetim kurulu üyeleri Yılmaz Özdemir ve Hüseyin Murat Akan da gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmaya başlandı. Gözaltındaki bu 7 kişinin dışında Ersin Çamoğlu ve Mehmet Duran Altıntaş'ın da arandığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!