Dev tatil gemilerinin rotası Venedik’ten İstanbul’a kaydı

Güncelleme Tarihi:

Dev tatil gemilerinin rotası Venedik’ten İstanbul’a kaydı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2005 00:00

10 yıldır Türkiye’nin birçok limanında yolcu ağırlayan İtayan lüks yolcu gemisi şirketi Silver Sea, önümüzdeki yıldan itibaren Travel Concept aracılığıyla Türkleri de müşterileri arasına katacak. Silver Sea CEO’su Aris Zarpanely ‘Alıveriş için Venedik’i seçenler İstanbul’a yönelmeye başlıyor. İstanbul’un yıldızı parlıyor’ diyor.

DÜNYANIN en lüks otel gemilerine sahip İtayan Silver Sea, önümüzdeki yıldan itibaren Travel Concept aracılığıyla Türkleri de müşterileri arasına katmaya hazırlanıyor. 10 yıldır İstanbul’dan Bodrum’a, Antalya’dan Çanakkale’ye kadar Türkiye’nin birçok limanında yolcu ağırlayan Silver Sea’nin CEO’su Aris Zarpanely, tatil alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte İstanbul’a olan talebin arttığını ve bu yıl yolcu gemilerinin rotalarını özellikle İstanbul’a çevirmeye başlayacağını söylüyor.

UCUZ UÇUŞ ETKİSİ:

Venedik limanlarına olan talep düşüşe geçerken, İstanbul Limanları’nın ön plana çıkmaya başladığına dikkat çeken Zarpanely ‘Türkiye’ye gelmek isteyen yabancıların düşük bedeller ödeyerek uçak bileti bulabiliyor ve alışveriş yapabiliyor olması İstanbul’u çekici kılan etkenler arasında yer alıyor. Bu, tatil alışkanlığının değişmesi yeni yerler görmek isteyenlerin İstanbul’u tercih etmelerine fırsat veriyor. Eskiden alıveriş için Venedik’i seçenler yavaş yavaş İstanbul’a yönelmeye başlıyor’ dedi. Silver Sea gemilerinin Türkiye’deki limanlara her yıl ortalama 6 kez gediğini söyleyen Zarpanely, ‘386 kişilik yolcu taşıma kapasitemizle her yıl Türkiye limanlarına 5-6 kez gelip, her gelişimizde en az 2 gün kalıyoruz. Yolcularımız Türkiye’de geçirdikleri 1 günde ortalama 500 dolar harcama yapıyor’ dedi. Silver Sea yolcularının Türkiye’de yaptığı harcamaların toplamı yıllık 1 milyon doları buluyor.

300 TÜRK YOLCU HEDEFLİYOR:

Tatilini Silver Sea gemilerinde geçirmeyi tercih edenlerin genellikle 45 yaşının üstünde, çiftler olduğunu söyleyen Zarpanely, ‘Müşterilerimizin tercih ettiği tur dönemi genellikle 1 haftalık oluyor. 1 haftalık turda ortalama 2 farklı ülke görülebiliyor. Lükse düşkün olan Türkler’in de günlük kişibaşı 600 Euro karşılığında herşey dahil sistemin sunulduğu bu gemilere ilgi göstereceğini umuyoruz. Yıllık 55 binlik yolcu kapasitemizin 300’ünü Türkler’in oluşturmasını hedefliyoruz’ dedi.

YÜZDE 65’İ İKİNCİ KEZ KALIYOR:

Silver Sea gemilerine katılan müşterilerin yüzde 65’inin gemide en az iki kez tatil yaptığını söyleyen Zarpanely, ‘Biz müşterilerimize oda numarası olarak değil, birey olarak ilgi göreceği tatil sözü veriyoruz. Herkes istediği saatte uyanıp, istediği yemeği sipariş etmek konusunda özgür. Herşey dahil sistemi uyguluyoruz. Gemi içinde puro, çok pahalı şaraplar, masaj ve kumarhane dışında hiçbir ihtiyaç için ek ücret ödemek gerekmiyor’ dedi.

Bodrum geleceğin Saint Tropez’si olacak

BODRUM’da eğlencenin Saint Tropez’dekinden farklı olmadığını söyleyen Zarpanely ‘Ben dostlarımla hayatımın en güzel tatillerini Bodrum’da geçiriyorum. Müşterilerimizin de Bodrum’da olmaktan keyif aldığını biliyorum. Bodrum bu hızlı yükselişini sürdürürse kısa zamanda Saint Trope’ye rakip olacak’ dedi.

Turistin ilgisini en çok Türk halısı çekiyor

İSTANBUL
limanlarında yolcuların gemide kalmaktansa, alışveriş yapmayı tercih ettiğini söyleyen Zarpanely alışveriş sırasında en çok tercih edilen ürünün halı olduğunu belirtiyor. Süs eşyaları ve takıların da ilgi çektiğini söyleyen Zarpanely ‘Her şey dahil sistem olmasına rağmen yolcularımız Türkiye’de yemek için gemi yerine restoranları tercih ediyorlar. Bu ilgi nedeniyle enternasyonal mutfağımıza Türk yemeklerini de eklemeyi düşünüyoruz’ dedi.
Ayşegül AKYARLI GÜVEN
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!