Dev ortaklık için açıklama

Güncelleme Tarihi:

Dev ortaklık için açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 17:02

KÜRESEL otomotiv sektöründe zirve yarışı her geçen gün kızışırken, gündeme yeni ortaklık iddiaları da geliyor. Renault-Nissan ittifakının Japon Mitsubishi’yi bünyelerine katması, Peugeot Citroen Grubu’nun (PSA) Alman Opel’i alması son dönemde en büyük satın almalar olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

İşte son günlerde en çok konuşulan olası ortaklıklardan biri de İtalyan-Amerikan otomotiv devi Fiat Chrysyler Grubu (FCA) ile Güney Koreli otomotiv devi Hyundai Grubu arasında yaşanıyor. Çünkü bu iki grubun dünyada otomobil satışlarında liderlik yarışındaki Renault-Nissan-Mitsubishi, Toyota ve Volkswagen arasına ancak bu tip bir ortaklıkla girebileceği söyleniyor.

Dev ortaklık için açıklama
ORTAKLIK AÇIKLAMASI

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Hyundai ile teknoloji alanında işbirliği yapmak için görüşmelere başladığını doğrularken, önemli bir ortaklığa imza attığını duyurdu. Güney Koreli Hyundai ile parça tedariği anlaşması bulunan İtalyan otomotiv devinin iş birliğini genişleterek hidrojen motoru üretiminde de anlaştığı belirtildi.

Haberin Devamı

FCA CEO’su Sergio Marchionne, halihazırda Hyundai’den bazı parçalar aldıklarını belirterek “Teknik işbirliği potansiyeli var. Bakalım diğer konularda bir anlaşmaya varabilecek miyiz?” dedi. Ancak Hyundai ile birleşme olasılığı olmadığını sözlerine ekleyen Marchionne, “Bunun olacağına inanmıyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!