Dericiler ihracatını marka ürünlerle artıracak

Güncelleme Tarihi:

Dericiler ihracatını marka ürünlerle artıracak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2013 14:34

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dinç, "Sektöre yeni tasarımcılar yetiştirmek için eğitim programları ve yarışmalar düzenliyoruz. Amacımız dünya deri pazarında en çok tercih edilen ve beğenilen marka olmak. Bu amaçla Uzak Doğu'daki tanıtım atağımızı Avrupa'da da sürdürmekteyiz" dedi.

Haberin Devamı

Dinç, bu yılın ilk 11 ayında deri sektöründe Irak ve Çin'e yapılan ihracatta önemli artışlar yaşandığını kaydetti.

Sektörde AB'ye yapılan deri ve deri mamulleri satışının toplam sektör ihracatının üçte birini kapsadığını belirten Dinç, ocak-kasım dönemindeki deri giyim ürünleri ihracatında Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, Belçika, ve Avusturya'ya önemli ölçüde artış yaşandığını söyledi.

Dinç, deri sektöründe ihracat hedeflerinin arttırılmasında, tasarım ve modadaki rekabet gücünün önemine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Deri sektöründe çalışan Türk tasarımcılara yurt dışı moda şovlarında maddi destek vererek, özel tasarımlar hazırlatarak dış pazarlarda tasarım
yönümüzü tanıtıyoruz. Onlarla katıldığımız Çin ve Hong Kong deri fuarlarında 'odak ülke' olarak yer aldık. Aynı zamanda sektöre yeni tasarımcılar yetiştirmek için eğitim programları ve yarışmalar da düzenliyoruz. Amacımız dünya deri pazarında en çok tercih edilen ve beğenilen marka olmak. Bu amaçla Uzak Doğu'daki tanıtım atağımızı Avrupa'da da sürdürmekteyiz. Ülkemizde ve uluslararası pazarlarda artık ürünler, markaları ile tanınmakta ve sorulmaktadır. Bu bakımdan bizler de dünyada ismimizden söz ettirmek için tüm dünyaya hitap eden markalarla ürünlerimizi üretmek zorundayız."

"Türkiye, Doğu'nun takip ettiği tasarım merkezi durumunda"

Dinç, deri giyim sektöründe Avrupa pazarının Türk deri sanayisi için Rusya kadar önemli olduğunu ifade ederek, "Hatta mesafenin daha avantajlı olması bakımından ve pazar istikrarı bakımından sektörümüz için en önemli pazarın Avrupa pazarı olduğunu söylememiz yanlış olmaz. Geçtiğimiz sene içinde Avrupa Birliği ülkelerinde ortaya çıkan ekonomik kriz nedeniyle talep daralması yaşanmış ancak bu sene talep daralması yerini artışa bırakmıştır. Bu bakımdan AB ülkelerine yapılacak ihracatımızda ilerleyen yıllarda önemli artışların olacağını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Tasarım alanında sektörde yeniliklerin yapıldığını anlatan Dinç, deri giyiminin artık yalnızca kış giysisi olarak kullanılmadığına dikkati çekti.

Dinç, tekstil sektöründe kullanılan teknolojilerin deri sektöründe de kullanılabildiğini, her mevsime uygun ürünler üretebildiklerini belirterek, deri ürünlerinde kışlık giyim eşyası algısının değiştiğini ve talebin de bu doğrultuda farklılık yaşadığını söyledi.

Gelişen ve değişen üretim teknikleri ile daha kaliteli ürünlerin dikildiğini belirten Dinç, "Türk deri sanayii bugün hem bilgi hem de tasarım açısından dünyada önemli bir konuma yükselmiştir. Üretim becerisi, kalite ve tasarımda İtalya ile yarışabilecek düzeydeyiz. Bilgi birikimimiz ve üretim becerimizle Batı'nın çözüm ortağı, dünya modasına entegrasyonumuzla Doğu'nun takip ettiği tasarım merkezi durumundayız" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!