Derici hükümetten Rusya ile barter istedi

Güncelleme Tarihi:

Derici hükümetten Rusya ile barter istedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2015 01:06

HONG Kong’da 31’incisi düzenlenen Asya Pasifik Deri Fuarı’nda konuşan İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı (İDMİB) Mustafa Şenocak, sektörün Rusya’dan alacakları konusunda devletten destek istedi.

Haberin Devamı

Rusya’daki kriz nedeniyle deri sektörünün alacaklarını tahsilde zorlandığına dikkat çeken Şenocak, istedikleri desteği şöyle özetledi: “Alacak sorunları için barter yapılmasını öneriyoruz. Rusya’dan 17-18 milyar dolar gaz alıyoruz 7-8 milyar dolar ihracat var. Bu tür bir karşılaştırmada alacaklarımızı barter yoluyla tahsil edebileceğimiz net olarak ortada.” “Rusya’ya ihracat düştü; ancak bizim pazarımızı alan başka bir ülke yok” diyen Şenocak, deri ihracatı yapılan ülkeler arasında birinci sırada yine Rusya’nın bulunduğunu ifade etti. Şenocak, Rusya ve Ukrayna krizi, Avrupa Birliği’nin ambargoları, IŞİD gibi etkenlerden dolayı deri ürünleri ihracatının 2014’te bir önceki yıla göre yüzde 4.6 kayıpla kapandığını söyledi.

İKİNCİ HALKA AÇILIMI

Haberin Devamı

Asya Pasifik Deri Fuarı’na katılım konusunda da bilgi veren Şenocak, 50 Türk firmasının yer aldığı organizasyonun Türk dericileri için artık daha özel bir anlam ifade ettiğini kaydetti. Rusya’daki krizden önemli dersler çıkardıklarını belirten Şenocak, bu sayede geleneksel pazarlarla birlikte ikinci halka olarak adlandırdıkları Japonya, Kanada ve ABD gibi ülkelere doğru bir açılıma girdiklerini belirtti. Şenocak, “Japonya’da yüzde 38 ithal vergisi var. İkili anlaşmalarla bunlar sıfırlanırsa o pazarlar açılacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!