Deri fuarına yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Deri fuarına yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 07:00

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği’nin (TDKD) organize ettiği Leather&Fur Fuarı Antalya’da başladı. Fuarın açılışına, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Güven Karaca, TDKD Başkanı Gürkan Gözmen, TDKD Yönetim Kurulu ve sektör paydaşları da katıldı.

Haberin Devamı

Fuarın sektör ihracatına en az 30 milyon dolar katkı sağlaması bekleniyor. TDKD Başkan Vekili Serdar Yavuz, fuarda 15 ülkeden, 950 yabancı katılımcıyı ağırladıklarını belirterek, “Modayı Türkiye belirliyor. İtalyanlar fuarda yer almak için sıraya girdi. Yabancıların deride lüks segment üst giyim ilgisi devam ediyor” dedi.

İDMİB Başkanı Güven Karaca ise “Sektör olarak 163 ülkeye ihracat yapıyoruz. İlk sırada Avrupa Birliği daha sonra Doğu Bloku ülkeleri ve Afrika ve diğer ülkeler yer alıyor. Dünyada 210 milyar dolarlık bir pazar var. Biz 1 milyar 730 milyon dolarını karşılıyoruz. ABD 30 milyar dolarlık bir pazar ve biz buraya yüzde 1’in altında ihracat yapıyoruz. Güney Kore, Avrupa Birliği, eski Doğu Bloku ülkelerindeki pazar payını büyütmek, yeni pazarlar yaratmak durumundayız” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!