Depremzede kadınlara istihdam yaratacak

Güncelleme Tarihi:

Depremzede kadınlara istihdam yaratacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2024 07:00

Hatay’da hayata geçirilen ‘Dermokozmetik Uzmanı Eğitimi ve İstihdamı Programı’ ile depremden etkilenen 120 kadına destek verilerek girişimci olmaları ve iş dünyasına kazandırılmaları sağlanacak.

Haberin Devamı

6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay’daki kadınlara psikolojik ve ekonomik destek sağlamak amacıyla Vichy, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğinde “Dermokozmetik Uzmanı Eğitimi ve İstihdamı Programı” hayata geçirildi. L’Oréal Vakfı’nın desteği ile gerçekleşen projenin ilk etabında, KAGİDER tarafından Hatay Expo Fuar Alanı’nda kurulan Eğitim ve Üretim Merkezi’nde Vichy ve BÜYEM eğitimcileri, 120 kadına iki ay boyunca toplam 64 saat fiziki eğitim verecek. Program 16 seanstan oluşacak ve 10 seansı BÜYEM tarafından satış teknikleri, iletişim, müşteri deneyimi ve sürdürülebilirlik konularında; 6 seansı ise L’Oreal eğitmenleri tarafından cilt ve cilt sağlığı, ürün eğitimleri ve vaka çalışmalarını içerecek. Programı başarıyla bitirenlerin ise eczacı odaları ile Vichy referansıyla düzenlenecek görüşmelerle bir araya gelimesi, Hatay ve çevre illerde istihdam edilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Projenin açılışı sebebiyle Hatay’da düzenlenen toplantıda konuşan L’Oréal Türkiye Dermatolojik Güzellik Genel Müdürü ve Ülke Etik Temsilcisi Sinem Saraçer Turanlı, “Depremin ilk gününden bu yana bölgede yürüttüğümüz çalışmalar sırasında, kadınların cesaretleri, çalışkanlıkları, kararlılıkları ve güçlü duruşlarıyla sadece ailelerini değil, aynı zamanda şehirlerini, bölgelerini ve ülkemizi ayağa kaldırabilecekleri gerçeğine bir kez daha tanıklık ettik. Bu programın, eğitim ve istihdamın ötesinde kadınların kendi potansiyellerini keşfetmeleri ve ekonomik bağımsızlıkları elde etmeleri için önemli bir adım olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.
BÜYEM Müdürü Dr. Tamer Atabarut da, “Burada katılımcılara teorik bilgilerin yanı sıra mesleki beceriler, kişisel gelişim ve kadınların güçlendirilmesi odaklı eğitimler verilecek” dedi.

UMUT KAYNAĞI OLACAK

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu ise depremin yaralarını sarmak, yerel ekonomiyi canlandırmak ve bölgeyi yeniden inşa etmek için çalıştıklarını belirtti. Bezircioğlu, “KAGİDER olarak, kadınların gücünü ve potansiyelini desteklemek amacıyla bir araya geldik. L’Oréal Vichy ve BÜYEM ile ortaklaşa yürüttüğümüz ‘Dermokozmetik Uzmanı Eğitimi ve İstihdam Programı’ ile güçlü ve kararlı kadınların girişimciliğe ve istihdama tutunmasını sağlayacağız. Bu program, sadece eğitim sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda depremden etkilenen kadınlar için bir umut kaynağı olacaktır. Bizler, sürdürülebilir bölgesel kalkınma hedefiyle kalıcı çözümler üretmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!