Deprem kongreleri de vurdu

Güncelleme Tarihi:

Deprem kongreleri de vurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da uluslararası tıp kongreleri düzenleyen Pera&Medkon şirketinin Genel Müdürü Serpil Bağrıaçık, ‘‘Depremle birlikte İstanbul'daki kongre turizmi de sarsılıyor. Deprem sonrasında İstanbul'da yapılması planlanan uluslararası kongrelerin iptali için fakslar yağıyor’’ dedi.

Türkiye kongre ve toplantı turizminde organizasyonlar yapan Pera&Medkon şirketinin Genel Müdürü Serpil Bağrıaçık, deprem dolayısıyla İstanbul'da yapılması planlanan uluslararası kongrelerin iptali için fakslar yağdığını söyledi. Bağrıaçık, iptal nedeninin artçı depremler olmadığını vurgulayarak ‘‘Yabancılar depremin merkez üstünü İstanbul sanmakta ve salgın hastalıktan korkmaktalar’’ dedi.

1993 yılından bu yana organize ettiği uluslararası kongrelerle yaklaşık 25 bin turisti ağırladığını söyleyen Serpil Bağrıaçık, ‘‘Depremle birlikte İstanbul'daki kongre turizmi de sarsılıyor. Deprem sonrasında İstanbul'da yapılması planlanan uluslararası kongrelerin iptali için fakslar yağıyor’’ diye konuştu.

Bağrıaçık, uluslararası kongrelerin iptal nedeninin artçı depremler olmadığını belirterek, ‘‘Depremzedelerin yerleşim bölgeleri hakkında bilgi istemektedirler. Sanırım İstanbul ve çevresine yerleştirilecek depremzedelerin bir salgın hastalığa neden olacağından kaygılanmaktadırlar’’ dedi.

Bağrıaçık, Turizm Bakanlığı ve sektördeki temsilcilerin ivedilikle önlem almamalyarı durumunda iptallerin artacağını söyledi.

1993 yılından bu yana organize ettiği uluslararası kongrelerle yaklaşık 25 bin turisti ağırladığını belirten Bağrıaçık, kongre turizminde katılımcıların diğer turistlere göre 3 katı fazla döviz bıraktığını vurguladı. Bağrıaçık, ‘‘Bir kongrenin Türkiye'ye alınmasıyla uluslararası olimpiyatların Türkiye'de yapılması aynı şeydir. Ne yazık ki Turizm Bakanlığı'nın kongrelerin Türkiye'de yapılması için yapılan özel çabalara bir katkısı yok’’ dedi.

Uluslararası kongrelerin özel çabalarla Türkiye’de yapılabildiğini vurgulayan Bağrıaçık, Turizm Bakanlığı'nın ilgisizliğinden de şöyle yakındı:

‘‘Bir kongrenin Türkiye'ye alınmasıyla uluslararası olimpiyatların Türkiye'de yapılması aynı şeydir. Uluslararası tıp kongrelerdeki katılımcı sayıları da çok çok yükseldi. Bir dünya kongresinin anlamı 10-15 bin katılımcı anlamındadır. Her ülke bu tür konreleri kendi ülkesinde yapılması için çaba göstermektedir. Tanıtım toplantılarına kendi olanaklarımızla katılıyoruz. Bütün ülkeler, kendilerini multi-vizyon, video sunumlarla kendilerini tanıtıp, kongreleri çekmeye çalışıyorlar. Bir iki ay önce bir tanıtım toplantısında kullanılmak üzere Turizm Bakanlığı'ndan materyal istedim. Ne yazık ki Bakanlık 10 yıl önce hazırladığı multi-vizyonu bize satmaya çalışıyor. ’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!