Deprem bölgesine 7.5 milyon dolarlık destek

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesine 7.5 milyon dolarlık destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2023 07:00

SHELL Türkiye, deprem bölgesine 360 derece etkili bir sosyal projenin duyurusunu yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) işbirliğiyle, bölgede 20 noktada, iki yıl boyunca çocuk, genç ve kadınlara yönelik sosyal ve duygusal destek programları hayata geçirecek. Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, “Depremin etkileriyle mücadele maraton gibi. 7.5 milyon dolarlık bu projeyle, iki yıl içinde en az 100 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Erdem, Hatay Aşağı Ekinci 1 Konteyner Kent’te TEGV işbirliğiyle kurulan Shell Öğrenim Birimi ile Belen’deki Basketbol Köyü Konteyner Kent’te TOG işbirliğiyle kurulan Shell Destek Merkezi ve Hatay - İzmir Konteyner Kent’teki TKDF Shell Mor Yerleşke’nin açılışlarında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

MARKETLERDE SATILACAK

Haberin Devamı

Erdem, “Afet sonrası bölgenin kalkınması için sosyal projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bölge halkına sosyal ve duygusal destek sağlamak için harekete geçtik. Ekonomik kalkınma için ‘Kadınların Elinden’ sosyal girişimiyle kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünleri Shell Select Marketler’de misafirlerimizle buluşturuyoruz” diye konuştu. Proje kapsamında Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya’da yer alan konteyner kentlerdeki toplam 12 öğrenim biriminin 8’i tamamlandı. Dördünün ise kurulma aşamasında olduğu belirtildi. Merkezlerde çocuklara eğitim ve sosyal etkileşim imkânları sunarak iyileşme sürecine katkı sağladıklarını belirten TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı da eğitim TIR’ları hakkında bilgi verdi. Tosyalı, “Deprem bölgesinde 17 Eğitim TIR’ımız Ateşböceğimizle çocuklarımızla sosyal-duygusal etkinlikler yapıyor. Bu sayede depremde yaşadıkları travmanın etkisini hafifletmeye çalışıyoruz” dedi.

‘ASIL ŞİMDİ DESTEK GEREK’

TOG Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, projenin tanıtım toplantısında bilgiler verdi. Kırımlı, “Depremin üzerinden yedi ay geçti, şimdi toparlanmak ve iyileşme sürecine katkıda bulunmak için dayanışmanın daha uzun soluklu olması gerekiyor. Bu merkezler, minimum iki yıl boyunca bölge insanının güçlenmesine katkı sağlayacak” diye konuştu. Shell Türkiye, TKDF işbirliğiyle Hatay ve Malatya’da 6 Mor Yerleşke kurdu. Bu merkezlerin kadınlara güvenli bir alan sunacağını ve sosyal ağlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olacağını kaydeden TKDF Başkanı Canan Güllü, “30 yerleşkede depreme maruz kalanlara hizmet veriliyor” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!