Deprem bölgesine 5.5 milyarlık kaynak

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesine 5.5 milyarlık kaynak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2023 07:00

KAHRAMANMARAŞ depremlerinin ardından bölgede yaşamın yeniden ayağa  kaldırılması için iş dünyası ardı ardına projeler açıklıyor.

Haberin Devamı

Koç Holding’in topluluk şirketleriyle birlikte AFAD koordinasyonunda Adıyaman, Hatay, İskenderun, Kahramanmaraş ve Malatya’da kurduğu, 5 bin konteynerden oluşan ve yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı “Umut Kentler” öne çıkan çalışmalardan biri. Geçtiğimiz günlerde Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve Koç Holding’in üst düzey yöneticileri Hatay Umut Kent’i ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çakıroğlu, bu yıl depremin yaralarının sarılması için topluluk olarak ayırdıkları bütçenin 5.5 milyar lira olduğunu anlatıyor. Koç Holding CEO’su, 2024 yılı için de çalışmaları planladıklarını ifade etti.

Umut Kent modelini farklı kılacak en temel unsurlardan birinin kentlerdeki sosyal yaşam alanları olduğuna dikkat çeken Levent Çakıroğlu şu bilgileri verdi: “Market, aile sağlığı merkezi, psikososyal destek merkezi, ibadethane, çamaşırhane, kuaför, kafeterya gibi bazı temel hizmet ve imkânlardan yararlanabilecekleri birimlerin yer aldığı Kent Meydanları, okulun yanında ders dışı saatleri de kaliteli kılacak eğitim birimlerini ve aktivite alanlarını etrafında toplayan Eğitim Meydanları, kadınların, gençlerin erişimine açık çok yönlü gelişim alanlarının bulunduğu Yaşam Meydanları oluşturduk. Umut Kentlerin her birinde 30’un üzerinde sosyal birim yer alıyor. Bu çerçevede; öncelikli hizmet konularımızı eğitim, istihdam, spor ve sosyal hayata katılım olarak belirledik.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!