Deprem bölgesinde buruk hasat

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesinde buruk hasat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Marmara Bölgesi'ni vuran depremle can derdine düşen meyve üreticileri, hasatta yaklaşık 15 gün geç kaldılar. Depremzede üreticiler, geç hasat nedeniyle elma, üzüm ve armutların yarıya yakınının yerlere dökülerek çürümesi yüzünden bir vurgun daha yediler.

Gölcük ve çevresindeki bağ ve bahçelerde buruk ve geç hasat yaşanıyor. Bir yandan depremin açtığı yaraları sarmaya çalışan üreticiler, geç de olsa bahçelerindeki ürünleri toplamaya çalışıyorlar. Üreticiler can ve yuva derdine düştükleri, bölgede de pazarlar kurulamadığı için ürünlerini zamanında toplayamadılar. Hisareyn Köyü'ndeki bağında, yörenin ünlü çavuş üzümlerinin dallarında çürüdüğünü belirten Hüseyin Kale, ‘‘Üzümleri zamanında toplayamadık, çünkü kendimizde değildik. Üzümlerin çoğu dalında çürüdü, kurudu. yerlere döküldü. Bağlara yeni girebildik. Şimdi kötülerini ayıklayıp, iyilerini kasalıyoruz. Zararımız büyük’’ dedi.

İhsaniye'de elma bahçesi sahibi Musa Karataş, deprem şokunun ardından çocuklarını da alarak bahçeye inebilmiş. Musa Karataş, ürünün yarısının ağaçlarda yarısının da yerde olduğunu göstererek şunları söyledi:

‘‘Depremin olduğu gün, son hasat şeftaliler ağaçlardan döküldü. Aynı şekilde, olgunlaşmış elmalar yere dökülerek çürüdü. Paraya ihtiyacımız var, ama elmayı bu mevsimde satsak zarar ederiz. Mecburen soğuk hava depolarında bekleteceğiz.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!