Deprem bölgesi için EBRD ile kredi anlaşması

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesi için EBRD ile kredi anlaşması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2023 07:00

Türkiye İş Bankası, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de meydana gelen depremlerden doğrudan etkilenen işletmeler ve bireylerin yanı sıra bölgedeki iyileştirme ve yeniden yapılandırma çalışmalarına katılan şirketlerin finansmanına destek olmak amacıyla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından oluşturulan Türkiye Afet Müdahale Çerçevesi dahilinde, EBRD ile 109 milyon dolar tutarında kredi teminine yönelik sözleşmeye imza attı.

Haberin Devamı

Kredi ilk etapta deprem bölgesinde bulunan 11 ilde, depremden doğrudan etkilenen işletme ve bireylerin finansman ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılacağı belirtildi.

BÖLGE İÇİN HAYATİ ÖNEMDE

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın, “Bu yılın başında meydana gelen ve hepimizi derinden üzen deprem felaketleri, etkili olduğu geniş alanda büyük maddi ve manevi yıkımlara yol açtı. Biz de bu süreçte ilk andan itibaren tüm imkânlarımızı seferber ederek, deprem bölgesinin gerek finansman gerekse diğer açılardan desteklenmesi ve yeniden yapılandırılması için çalışmaya başladık. Toplamda 10 milyar Türk lirası tutarında kapsayıcı bir destek paketi oluşturduk. Böyle dönemlerde, uluslararası finans kuruluşlarının da bu yöndeki çabaları desteklediğini görmek çok değerli ve önemli” diye konuştu. EBRD Türkiye Başkan Vekili Arthur Poghosyan ise Afet bölgesine odaklanan bu kaynaklar, bölgenin toparlanması ve yeniden inşası için hayati önem taşıyor. Köklü ortaklarımızdan İş Bankası'nın bu fonları ekonomik refahlarını yeniden inşa etmek için çalışan bölge nüfusuna verimli ve başarılı bir şekilde ulaştıracağına inancımız tam” ifadelerini kullandı.

 

BAKMADAN GEÇME!