Denize gemi indirirken şampanya patlatmak yerine silah attılar

Güncelleme Tarihi:

Denize gemi indirirken şampanya patlatmak yerine silah attılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2008 00:00

Yalova Altınova Tersaneleri’nde üretilen ilk gemi, Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe’nin de katıldığı törenle denize indirildi.

Törene katılanlardan bazıları geminin denize indirilmesini silah atarak kutladı. Naci Selimoğlu Denizcilik Şirketler Grubu adına konuşma yapan Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Selim Selimoğlu, krize rağmen hedeflerinden sapmadıklarını ve üretime devam edeceklerini söyledi. Küresel krizin en çok taşıma ve denizcilik sektörünü etkilediğini belirten Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe, "Tersanelerin kaçınılmaz olarak çaresizlik içinde işçi azaltmak zorunda kaldığı bir süreçteyiz. Gemicilerin, tersanecilerin morale ve desteğe ihtiyacı var. Dünyanın en önemli
/images/100/0x0/55ea0f5ef018fbb8f8689835
sektörlerinden birisi denizcilik sektörüdür. Biz, uzun yıllar denize küs yaşamış bir milletiz, bir devletiz. Ama 3 tarafı denizlerle çevrili koskoca Anadolu coğrafyasının tersanelerinden senede bir üretilmez, ithalatımızın ihracatımızın çok önemli bir kısmı yabancı gemiler tarafından yapılırdı. AKP tersaneleri teşvik etti, ÖTV’yi kaldırdı akaryakıttan. Tersaneler, altın çağını AKP ile yaşamış ve görmüştür. Onlarca tersane Akdeniz’de, Karadeniz’de hayat bulduysa, bunun arkasında denizciliği çok iyi bilen bir Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım var" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!