Denizde av sezonu bugün sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

Denizde av sezonu bugün sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2024 07:00

TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023-2024 balıkçılık av sezonunun 15 Nisan’da (bugün) kapanacağını açıkladı. Bakan Yumaklı, yazılı açıklama ile 2023-2024 balıkçılık av sezonunun başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçtiğini belirterek, 1 Eylül 2023 tarihinde başlayan sezonu değerlendirdi.

Haberin Devamı

Bakan Yumaklı, denizlerdeki av yasağının, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol) kapsayacağını, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların ise avcılık yapmaya devam edebileceğini kaydetti. 4 buçuk ayı kapsayan av yasağı döneminde ekonomik faaliyetlerine devam etmek isteyen balıkçıların, Bakanlıktan izin almak ve belirlenen kurallara uymak koşuluyla kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılığa devam edebileceklerini duyuran Yumaklı, “Halkımızın sofralarındaki yerini alan avcılık ürünleri, aynı zamanda ihracata da yoğun olarak konu edildi ve ülkemize döviz girdisi sağladı. Av yasağının uygulandığı sürede, küçük ölçekli balıkçıların yakaladıkları ve yetiştiriciliği yapılan balıklarla yaz sezonu boyunca halkın balık ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak imkân bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

74 MİLYON LİRA CEZA

Yumaklı, geçen yıl toplam 171 bin 219 denetim gerçekleştirildiğini belirtirken kaçak avcılıkla elde edilen 593 ton su ürününe el konulduğunu, 6 bin 527 kişi ve iş yerine 74 milyon  lira idari para cezası uygulandığını ve kurallara uymayan 78 gemiye el konularak mülkiyetinin kamuya geçirildiğini aktardı.   

BAKMADAN GEÇME!