DENETDE'den, çıkış harcı kanununa tepki

Güncelleme Tarihi:

DENETDEden, çıkış harcı kanununa tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2007 16:53

Devlet Denetim Elemanları Derneği(DENETDE), Yurt Dışına Çıkış Harcı Kanununda yer alan sosyal güvenlikle ilgili hükümlerin Anayasaya ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e başvurdu.

Haberin Devamı

Yurt dışına çıkış harcını 70 YTL'den 15 YTL'ye düşüren ve halen Cumhurbaşkanının incelemesinde bulunan 5597 sayılı Kanuna ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Sezer'e görüşlerini sunan DENETDE, sosyal güvenlikle ilgili hükümlerle, denetim gücünün azaltılarak yok edilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Kanun ile fatura ve reçetelerin incelenmesi işlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu dışından da tabip görevlendirilmesinin yolunun açıldığı kaydedilen başvuruda, ilgili Kanuna göre bu işlemin memurlar eliyle yürütülmesi gerektiği vurgulandı.

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğünde fiilen çalışan doktor ve eczacılara yapılacak ek ödeme ile personel arasında ücret eşitsizliği yaratılacağı da belirtilen başvuruda, düzenleme ile sağlık hizmeti çalışanları arasında ayrımcılık yapıldığı iddiasında bulunuldu.

Haberin Devamı

Söz konusu Kanun ile Sosyal Güvenlik Kurumu fatura inceleme komisyonlarının yetkisinin daraltıldığı da ifade edilen başvuruda, yeni düzenlemelerin Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gibi, kamu yararına ve hizmetin gereklerine de uygun bulunmadığı görüşü savunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!