Demirel: "Başımız suyun üstünde"

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Başımız suyun üstünde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

İSO'nun başarılı ihracatçılar ve yüksek düzeyde vergi ödeyenler ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Demirel, işadamlarına ‘‘Başımız suyun üstünde, endişelenmeyin’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, sanayicilere, ‘‘Endişelenmeyin, başımız suyun üstündedir. Zorlukları aşacağız’’ diyerek, moral verdi. Demirel sanayicilere, Anadolu'daki yatırımlara devam etmeleri çağrısında bulunarak, ‘‘Çıtayı yine yükseltiyorum’’ dedi.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) en yüksek düzeyde ihracat yapıp, vergi ödeyen üyelerine altın madalyalarını veren Demirel, hükümete de ''Özelleştirmenin hemen yapılması lazım. Yoksa serbest piyasa ekonomisi uygulanamaz'' uyarısını yaptı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törenin 9 Eylül İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşuna denk geldiğini hatırlatan Demirel, laiklik ve Anayasaya bağlılık konusunda da şunları söyledi:

‘‘Herşeyin tartışılması önemli. Ama hergün rejim tartışılamaz. Rejim tartışılırsa, rejime olan inanç zayıflar. Bazı şeylerin kaidesi konmuştur, bellidir. Laiklik tartışılamaz çünkü Anayasa'da Cumhuriyet'in temel ilkelerinden biri olarak tanımlanmıştır. Bu da Türkiye'nin her tarafındaki vatandaşları bağlar. Kim, beni bağlamıyor derse ona sormak lazım. Sen vatandaşlık haklarını nereden alıyorsun. Endişemiz olmasın, bunlar aşılacaktır, başınız suyun üzerindedir.’’

KİMLER ÖDÜL ALDI?

İSO'nun bu yılki ödül törenine işadamlarının ilgisi azdı. Ödül alan kuruluşlar, temsilcilerini göndermeyi tercih ettiler. Ödül almaya kendileri gelen işadamları arasında, UKİ'nin sahibi Turan Sarıgülle, ABBATE markasının üreticisi Ahmet Tayan ve Şahinler Holding'in sahibi Kemal Şahin dikkat çekti. 1996 yılı yılında ihracatta gösterdikleri performans nedeniyle, Çolakoğlu, Tofaş, Mercedes, Bilkont, Habaş altın paleketlerini Cumrurbaşkanı Süleyman Demirel'den aldı. Demirel, Otosan, Oyak Renault, Brisa, Aksa ve Uzel Makina'yı da vergi ödemedeki üstün başarısı nedeniyle altın plaketle ödüllendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!