demir yumruğu vuracağız

Güncelleme Tarihi:

demir yumruğu vuracağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 21:17

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CLK Enerji Kars Çağrı Merkezi açılışında konuştu. Türkiye’de ilk kez bir iktidar döneminde doğalgazda yüzde 10 indirime gidildiğini belirten Albayrak, terör olayları ile ilgili de açıklama yaptı. Albayrak, “Alçaklık içine girenlerin başlarına demir yumruğumuzu vuracağız” dedi.

Haberin Devamı

KARS’ta düzenlenen ‘CLK Enerji Çağrı Merkezi’ açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, terör olaylarından doğalgaz indirimine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Albayrak, Türkiye’de ilk kez bir iktidar döneminde doğalgazda yüzde 10 indirime gidildiğine dikkat çekerek, “Enerji eşittir hayat. Halkımızın yaşam standardı, enerji maliyetini düşürme adına da önemli. Bu ay doğalgazda yüzde 10 indirime gittik. İlk defa bir iktidar döneminde böyle bir indirimi gerçekleştirmiş olduk. Enerji maliyetini düşürme noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM

Berat Albayrak, Türkiye’nin hem yatırımlarına hem de tüm terör örgütlerine karşı mücadelesine devam edeceğini belirterek, şunları söyledi: “Özellikle son bir haftadır gerçekleştirdiğimiz 23. Dünya Enerji Kongresi en başarılı kongrelerden biri oldu. Bunun birçok anlamı var. Sadece 15 Temmuz Türkiyesi açısından, ülkenin içinde bulunduğu iklim açısından değil, aynı zamanda Türkiye’nin enerji sektöründe bölgede önemli adımlar atılacağının sinyallerini de verdik. Son birkaç haftadır terör kisvesi altında ülkeyi karıştırmaya çalışan odakların amacı insanımızı yıldırmak, sözüm ona korkutmak. İş o kadar birileri tarafından çığırından çıkarılmaya çalışılıyor ki, artık siyasi kişilere kadar uzanacak bir alçaklık içine girenlerin başlarına demir yumruğumuzu vuracağız.”Albayrak, mayıs ayında elektrik dağıtım sektör toplantısında tüketici memnuniyeti adına önemli kararlar alındığını ve söz konusu açılışın bu stratejide atılan önemli adımlardan biri olduğunu ifade etti. Açılışı yapılan merkezin tüketici memnuniyeti açısından da önemli olduğunu vurgulayan Albayrak, “Enerji hayattır diyoruz. Türkiye’nin ekonomik büyümesinin dinamolarından biri olan enerji sektöründe Ak Parti iktidarımızda çok önemli adımlar atıyoruz, atmaya devam edeceğiz. Daha büyük yatırımların başarılması noktasında sorumluluklar da getiriyor. Burada bize ve sektördeki tüm paydaşlara ayrı bir yük getiriyor. Sadece elektrik değil, petrol, gaz dağıtım, iletim, altyapı, nükleer gibi birçok alanda önemli adımlar atıyoruz, atacağız” dedi.Albayrak, enerji maliyetlerini düşürmek için de bir performans ortaya koyacaklarına değinerek, ilk defa bir iktidarın kıştan önce fiyat indirimi uyguladığını hatırlattı. 

Haberin Devamı

BÜYÜK DOĞUMLAR BÜYÜK SANCILARLA GELİR

Haberin Devamı

TÜRK halkının duruşuyla, söylemiyle demokrasi ruhuyla özgürlüğüne nasıl sahip çıkılması gerektiğini bütün dünyaya gösterdiğini belirten Albayrak, şunları söyledi: “Büyük doğumlar büyük sancılarla gelir. Coğrafyamız sancılar içinde. Dünya enerji kaynaklarından petrol ve gazın yüzde 60'ından fazlası bu coğrafyada, milyonlarca insanın öldüğü göç etmek durumunda kaldığı bir coğrafyadan bahsediyoruz. Bu ve benzeri açılışlarla Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine taşımaya devam edeceğiz. Enerji arz güvenliğinde önümüzdeki süreçte çok daha büyük ve güzel gelişmelere şahit olacaksınız. İmzaladığımız anlaşmalarla Türkiye'nin artık başka bir kimliğe dönüştüğüne şahit olacağız.”

Haberin Devamı

5 YILDA 4.1 MİLYAR TLYATIRIM YAPACAĞIZ

CLK Enerji ortaklarından Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, konsorsiyum bünyesindeki dağıtım şirketlerine 2011-2015 döneminde 2.8 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, “Bu yılı da 864 milyon liralık yatırımla tamamlamayı planlıyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık yeni tarife döneminde ise toplam yatırım hedefimiz 4.1 milyar lira” dedi. CLK Enerji Kars Çağrı Merkezi’nin açılışında konuşan Özdemir, yeni tarife döneminde 2020 yılına kadar 21 elektrik dağıtım bölgesinde yaklaşık 18 milyar liralık yatırım yapılmasının söz konusu olduğunu ve bu yatırımlarla şebeke yenilenirken, müşteri memnuniyetinin de en üst düzeye çıkarılmasının planlandığını söyledi. 

Haberin Devamı

308 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Açılışı gerçekleştirilen çağrı merkezi için 3 milyon lira harcandı. Merkezde 223’ü kadın toplam 308 kişi istihdam edilecek.

İlerleyen süreçte BEDAŞ ve ÇEDAŞ için Tekirdağ’da yeni bir çağrı merkezi açacak olan CLK Enerji, toplam 616 kişiye istihdam sağlamış olacak.
CLK Enerji’nin 10 milyon üzerinde aboneye hizmet veren çağrı merkezlerinde Türkçe dışında bölgelerin ihtiyaçlarına göre İngilizce, Almanca ve Arapça gibi farklı dil seçenekleri bulunacak.

Çağrı karşılama oranının yüzde 95-100’lere çıkmasının planlandığı merkezlerde, 60 saniye olan bekleme süresi 45 saniyeye düşerken, abone, çağrı merkezini aradığında, ‘meşgul’e düşmeyecek ve 45 saniye içinde mutlaka bir müşteri temsilcisine bağlanmış olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!