Demir İpek Yolu’na 3 milyar TL

Güncelleme Tarihi:

Demir İpek Yolu’na 3 milyar TL
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2023 07:00

Asya’dan Avrupa’ya Demir İpek Yolu hayalinin gerçekleşmesi için 2019’dan bu yana ülkeler arası anlaşmalara imza atan Pasifik Eurasia, hedef büyüttü.

Haberin Devamı

2022 itibarıyla hava ve deniz yolu taşımacılığına da başladıklarını belirten Pasifik Eurasia Genel Müdürü Erol Erkan, hedeflerini açıkladığı bir basın toplantısı düzenledi. Erkan, “Piyasa değeri 300 milyon doların üzerinde olan şirketimiz demiryolu, denizyolu ve karayolu modlarını birleştirerek Asya ve Avrupa arasında, hatta tüm dünyaya kapıdan kapıya hızlı ve güvenli taşımacılık çözümleri sunuyor” dedi. Avrupa-Asya-Avrupa taşımalarında kilit noktada bulunan Köseköy Terminali’ne yapacakları yatırımla ilgili proje ve fizibilite çalışmalarının tamamlandığını anlatan Erol Erkan, şu bilgileri verdi: “Var olan Gümrüklü Lojistik alanını büyütmek için hazırlanan proje kapsamında ekim ayında ilk betonu atacağız. Mevcut 10 bin metrekarelik gümrüklü depolama alanını 20 bin metrekare daha büyüterek, toplamda 30 bin metrekareye çıkarıyoruz. Köseköy terminalinde bugünün rakamlarıyla yaklaşık 150 milyon TL civarında bir yatırım öngörüyoruz. Bu yatırımla kapasitemizi yaklaşık üç kat artıracağız.”

Haberin Devamı

3 YILDA 3 MİLYAR TL YATIRIM

Demir İpek Yolu güzergahında, yaptıkları iş ortaklıkları ve partnerlik anlaşmalarıyla kapı teslimi taşımacılık yaptıklarını belirten Erol Erkan, Türkiye parkurunda yük treni işletmeye hazır olduklarını ifade etti. Erkan, “Bu belge ile demiryolunda serbestleşme sürecinde Demiryolu Tren İşletmeciliği yapma hakkı kazanarak, bu konuda faaliyet gösteren üç şirketten biri olduk. Beş lokomotif ve 240 vagonluk bir portföyle sektöre girmeye hazırız” diye konuştu.

Erkan, üç yıl içerisinde 3 milyar TL’lik yatırım planladıklarını da belirterek, “Bu rakamın yüzde 40’ını demiryolu tren işletmeciliği oluşturuyor. Yüzde 60’ını havayolu, karayolu ve terminal yatırımlarına ayırdık. 2025 yılına kadar da Avrupa’da ilk yatırımımızı yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!