Dekorasyona özel AVM

Güncelleme Tarihi:

Dekorasyona özel AVM
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 22:11

Eroğlu Gayrimenkul İstanbul Seyrantepe’de ev ve ofis dekorasyon markalarını tek çatı altında toplayacak bir alışveriş merkezi açıyor. 2017’nin ilk yarısında açılacak ‘Hom Design Center’de 100 mağaza olacak. Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu AVM kiralarında dolardan TL’ye dönüş için çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Seyrantepe’de Eroğlu Gayrimenkul tarafından geliştirilen ‘Skyland İstanbul’ projesi kapsamında bir de alışveriş merkezi (AVM) hayata geçiyor. Bölgede ve yakın çevresinde AVM arzının fazla olması nedeni ile farklı bir konsept arayışına girdiklerini belirten Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “Ev ve ofis dekorasyonu markalarını tek çatı altında toplayan bir mekana ihtiyaç olduğunu gördük. AVM’nin 5 km’lik çekim alanında 12 bini aşkın yeni ev ve 2 bin yeni ofis var. Hom Design ayrıca kiracıları için yurtdışına açılan ihracat kapısı görevi de görecek” dedi.

100 MAĞAZA OLACAK

Hom Design Center,  25’i aşkın gastronomi markası olmak üzere toplam 100’ün üzerinde mağazaya sahip olacak. 2017’nin ilk yarısında kapılarını açacak AVM’de 40 bin metrekarelik kiralanabilir alan yer alacak. Hom Design Center’da mobilyadan dekorasyon aksesuarlarına, perdeden zemin kaplamaya, beyaz eşyadan aydınlatmaya ev ve ofis tasarımına yönelik tüm ihtiyaçlar yer alacak. Markalarla görüşmelere başladıklarını belirten Hom Design Center’ın mağaza kiralamalarından sorumlu JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, AVM’nin yarısından fazlasına sahip alan için markalarla bağlantıların yapıldığını ve kontrat aşamasına gelindiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AVM’lerde kiralamaların dolar değil TL üzerinden yapılması çağrısı yapmış ve bazı AVM patronları da bu çağrı ile TL’ye dönmüştü. Gündemdeki TL seferberliğini değerlendiren Nurettin Eroğlu, “Hükümetimiz önemli bir adım attı. Yurtiçinde aşırı döviz bağlantılı iş var. Dünyanın diğer ülkelerinde bu böyle değil. Biz ülkemizde cebimizde nüfus kağıdı ile geziyoruz ama yurtdışına çıkacağımız zaman pasaport alıyoruz. Dolar da böyle olmalı. Yurtiçinde TL, yurtdışında döviz kullanılmalı. Elbette bu 1 günde olacak bir çalışma değil. Zaman içinde TL kullanımı artacak. Bizim mevcutta TL ile çalışan AVM’miz var. Seyrantepe ve yakında Edirne’de açılacak AVM’de TL üzerinden kiralama yapmak için de çalışıyoruz” dedi.

2500 KONUT İNŞA EDECEK

Haberin Devamı

GAYRİMENKUL sektöründe 10 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve 14 proje teslim ettiklerini belirten Nurettin Eroğlu, “1400 konut ve 150 bin metrekare ofis alanına sahip Skyland projemizde sona yaklaştık. 2017’nin üçüncü ya da dördüncü ayında teslim edeceğiz. Mart 2017’de de Edirne’de bir AVM açmaya hazırlanıyoruz. Basın Ekspres ve Kağıthane’de yeni 3 proje 2017’de başlayacak. Toplan 2 bin 500 konutluk projeler için  250 milyon dolar yatırım planlıyoruz” dedi. Kur artışının yabancı yatırımcılar için önemli bir fırsat olduğunu belirten Eroğlu son 4 haftadır Seyrantepe projeleri için Suudi Arabistan, Katar ve Kuveytli yatırımcılardan yoğun talep aldıklarına dikkat çekti. Ana iş kollarının tekstil olduğunu, 4 fabrikada üretime devam ettiklerini belirten Eroğlu, tekstil cirolarının 850 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

60 MİLYAR DOLAR KDV BEKLENTİSİ

BAŞBAKAN  Binali Yıldırım, geçen hafta yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda alınan kararları önceki gün açıkladı ve “Yatırıma yönelik inşaat işlerinde KDV iadesi vereceğiz” dedi. Yapılan açıklama uzun yıllar KDV iadesi bekleyen inşaat sektörünü heyecanlandırdı. ‘Sektör olarak KDV stokluyoruz’ diyen Eroğlu şirketlerinin de bekleyen 60-70 milyon TL KDV iadesi olduğunu dile getirdi. Eroğlu, “Başbakan yatırıma yönelik inşaat için KDV iadesi dedi. Bu bizim gibi konut, AVM yapan şirketleri de kapsarsa önemli bir sorun çözüme kavuşur” dedi.  Avi Alkaş ise inşaat sektörünün beklediği toplam KDV iadesinin de yaklaşık 60 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!