DEİK o filmi geri çekti

Güncelleme Tarihi:

DEİK o filmi geri çekti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2018 00:09

DIŞ Ekonomik İlişkiler Konseyi’nin (DEİK) son yapılan genel kurulu için hazırlanan ‘İşimiz Gücümüzü Dünyaya Taşımak’ sloganlı tanıtım filminin 24 Haziran seçimi öncesinde TV kanallarında yayınlanması sıkıntı yarattı.

Haberin Devamı

DEİK üyelerinin yer aldığı film sosyal medyada AKP’nin seçim propagandası olarak yorumlandı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un itirazı üzerine film yayından çekildi.

Ali Koç dışında DEİK Başkanı Nail Olpak ve DEİK üyeleri Ali Kibar, Ahmet Nazif Zorlu, Mehmet Ali Yalçındağ, Fuat Tosyalı, Ebru Özdemir, Zeynep Bodur, Abdurrahman Kaan, Rona Yırcalı, Mithat Yenigün, Berna İlter gibi isimlerin de mesaj verdiği ve televizyonlarda dönen video, nisan ayında gerçekleştirilen DEİK’in Olağan Genel Kurulu’nda da gösterilmişti.

Henüz seçim tarihi belli olmadan, tamamen DEİK Genel Kurulu için çekilen video, yeniden revize edilerek önceki gün TV ekranlarından yayına sunuldu. Videonun sonunda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci konuşurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da görsellerine yer verildi.

‘İşimiz Gücümüzü Dünyaya Taşımak’ sloganlı videoda DEİK üyesi bazı isimler yer almak istememişti. Ali Koç ise videonun 24 Haziran seçimleri öncesinde revize edilerek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin mesajlarıyla birlikte TV ekranlarında yer bulmasına itiraz etti. Diğer üyeler sessizliklerini korurken, DEİK bu itirazı dikkate alarak videoyu yayından kaldırdı. Ali Koç dışındaki bazı isimlerin de videonun revize edilerek, seçim propagandası şeklinde TV’lerde yer bulmasına karşı çıktığı ve bu düşüncelerini DEİK yönetimine aktardıkları da konuşuluyor.

SİYASETLE İLGİM YOK
Ali Koç önceki gün yaptığı açıklamada, “DEİK Yönetim Kurulu üyesi olarak nisan ayındaki Genel Kurulumuz kapsamında hazırlanmış olan tanıtım filmimizin farklı bir versiyonunun bu gece TV kanallarında yayınlanması sonrasında sosyal medya üzerinden siyasi amaç taşıyormuş gibi yansıtılmasına son derece şaşırdım ve üzüldüm. Zamanlaması açısından farklı yerlere çekilebilen bu film talebim üzerine yayından kaldırılmış olup, ilgililere yaklaşım ve anlayışlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Koç açıklamasında FB Başkanlığı seçilmesinden önce ve sonra sık sık kamuoyunda siyasete atılacağı şeklinde çıkan söylentilerle ilgili olarak da, “Bu vesileyle bir kez daha şahsım ve temsil ettiğim kurumların siyasetle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını kamuoyunun bilgilerine sunarım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!