Debenhams: İstanbul mağazamız güçlü ve rekabetçi olacak

Güncelleme Tarihi:

Debenhams: İstanbul mağazamız güçlü ve rekabetçi olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2006 00:00

Çok katlı mağazacılıkta 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren İngiliz Debenhams uzun yıllar incelediği Türkiye pazarına birlikte girdiği Shaya için "Kuveytli Alshaya Group’un Türkiye uzantısı Shaya bizim için en doğru partner. Shaya, Ortadoğu’dan ayrı, tamamen Türk yöneticilerin olduğu bir ofis" dedi.

İNGİLTERE’nin 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren çok katlı mağaza devi Debenhams’ın Uluslararası Operasyonlar Başkanı Peter King, en büyük ikinci tedarikçisi olan Türkiye pazarına girerken, Kuveytli Alshaya’nın Türkiye uzantısı Shaya’nın en doğru partner olduğunu söyledi. Londra’daki ilk Debehmans mağazasında sorularımızı yanıtlayan King, "Türkiye pazarına girerken neden Türk bir grup yerine Kuveytli yatımıcıları tercih ettiniz" sorusuna şu cevabı verdi: "Türkiye’yi uzun yıllar inceledik. Bir kaç Türk grupla da görüştük. Doğru yer, doğru partner aradık. Bizim tercihimiz Shaya’dan yana oldu. Kuveytli Alshaya Group’un Türkiye uzantısı Shaya tamamen bir Türk ofisi, Türkler yönetiyor. Ortadoğu’dan ayrılar. Dolayısıyla Türkiye pazarına yine Türklerle girmiş olduk. Orada işi Türkler götürecek."

YEREL ORTAKLAR: Arap sermayesi olmasına rağmen Shaya’nın yerel bir şirket olarak varlık gösterdiğini vurgulayan King "Her pazarın beklentileri, talepleri farklı. Biz her zaman yerel ortaklardan yanayız. Shaya’daki herkes Türk. Hem Alshaya’nın hem de Shaya’nın Türkiye bilgi ve tecrübesi var" dedi. Debenhams’ın Ortadoğu’daki ilk mağazasının 1997’de Bahreyn’de açıldığını hatırlatan King, Alshaya grubunun Ortadoğu’daki mağaza sayısını 12’ye çıkardığını ve Debenhams’ın hem en eski hem de en büyük partneri olduğunu vurguladı.

REKABETÇİ MAĞAZA: İstanbul mağazasının çok güçlü ve rekabetçi olacağını kaydeden King Türkiye’deki fiyatlandırma politikasını şöyle anlattı: "Pazarı uzun süre inceledik. Global ve Türk markaların fiyat politikalarına baktık. Biz bazı yabancı markalar gibi Türkiye’de daha yüksek fiyatlar uygulamayacağız. 3 farklı fiyat grubu olacak. En büyük grupta fiyatlar İngiltere fiyatlarının altında, ikinci grupta eşit ve küçük bir grupta fiyatlar biraz yüksek olacak. Türkiye bizim en büyük ikinci tedarikçimiz ama Türkiye’de üretiyor olmak avantaj yaratmayacak. Biz her ürün için doğru, satılabilir fiyatı bulmaya çalıştık. Pazarda büyük rekabet yaşanacak."

6 MAĞAZA DAHA: İkinci Debenhams mağazasını 2007’de İstinye Park’ta açacaklarını anlatan King, 2009 sonuna kadar İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde 6 mağaza sayısını bulacaklarını söyledi.

Biri Tarkan’ın arkadaşı 4 Türk Londra’nın müdavimi

DEBENHAMS’ın ücretsiz uyguladığı alışveriş danışmanlığını İngiltere’ye gelerek çok ünlü simaların aldığını belirten Debenhams Uluslararası Marka Müdürü David Taylor, "Türkiye’den sürekli gelen 4 varlıklı isim var. Bunlardan biri pop star Tarkan’ın arkadaşı. Türkler Londra’dan alışkınlar, İstanbul’da da bu hizmet rağbet görecek. Türkiye’de şu anda 12 kişi danışmanlık için eğitiliyor. En az danışman sürekli olacak" diye konuştu.

Türkiye en büyük ikinci tedarikçimiz

PETER King, Debehnams’ın 68 ülkeden ev tekstilinden mutfak eşyasına, ayakkabıdan kozmetiğe değişik alanlarda ürün tedarik ettiğine işaret ederek, şunları söyledi: "Türkiye en çok ürün tedarik ettiğimiz ikinci ülke. Türkiye’den yüksek miktarlarda hazır giyim, biraz da havlu-bornoz ithal ediyoruz. Debenhams’ın tasarımcı koleksiyonlarının büyük kısmı Türkiye’de üretiliyor. Beş büyük üreticiyle çalışıyoruz ama küçük üreticiler de var."

Stantlarda yüzde 20 Türk markalı ürün satılacak

İSTANBUL’daki ilk mağazada yüzde 50-60 oranında Debenhams markalı ve Debenmnams tasarımcı ürünlerinin yer alacağını belirten King şöyle konuştu: "Bunların yanında Mavi, Beymen, gibi Türk markalarına da yüzde 20 oranında yer vereceğiz. Biz Debenhams’ı bir ülkeye taşırken onu yüzde 100 İngiliz kimliğiyle açmıyoruz. O pazarın ruhunu da taşımasını istiyoruz. İstanbul mağazası Türk stilinde Debenhams olacak. İstanbul’daki mağazada Calvin Klein iç çamaşırlarına, Jennifer Lopez’in JLO markası gibi uluslararası markalara da yer vereceğiz."

20 tasarımcının 10’u Türkiye’de de olacak

İNGİLTERE’de büyük isim yapmış olan 20 tasarımcının Debenhams için koleksiyonlar ürettiğini ve bu koleksiyonların sadece Debenhams mağazalarında satıldığını anlatan Debenhams Uluslararası Marka Müdürü David Taylor, "Debenhamslar’da 70 farklı marka satılıyor. Bunların 20’i bizim kendi tasarımcılarımız. John Rocha, Casper Conran, Julien McDonald ve Methew Williamson gibi 10 tasarımcının koleksiyonları İstanbul mağazasında olacak" dedi.

2006’da toplam mağaza sayısı 163’e ulaşacak

İNGİLTERE dahil Birleşik Krallık’ta 108 Debenhams olduğunu belirten King, "Şu anda 20 mağaza daha yapılmakta. Ayrıca İzlanda’dan Filipinler’e 15 farklı ülkede 28 mağazamız var. İstanbul 29’uncu mağazamız olacak. Bu yıl Birleşik Krallık dışında 6 mağaza daha açılacak. Toplam mağaza sayısı 163 olacak. 2008’e kadar bunlara 8 mağaza daha eklenecek" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!