Debenhams, 10 milyon dolar yatırımla Türkiye’ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Debenhams, 10 milyon dolar yatırımla Türkiye’ye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2006 00:00

İngiltere’nin dünyaca ünlü mağaza zinciri Debenhams, Türkiye pazarına giriyor. İlk mağazasını 7 Nisan’da Cevahir Alışveriş Merkezi’nde açacak olan Debenhams, bu mağaza için 10 milyon dolarlık harcama yaptı.

İNGİLTERE’nin çok katlı mağaza zinciri Debenhams, dünyadaki 145’inci mağazasını Türkiye’de açıyor. İstanbul’daki ilk mağazasını 7 Nisan’da Cevahir Alışveriş Merkezi’nde hizmete açacak olan Debenhams, ikinci mağaza için de yeni inşa edilen İstinye Park Alışveriş Merkezi’ni seçti. Debenhams’ın Cevahir’deki ilk mağazası aynı zamanda Shaya Mağazacılık’ın da bininci mağazası olma özelliği taşıyor. 1778’de Londra’da küçük bir aksesuar mağazası olarak açılan Debenhams’ın bugün İsveç’ten Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar dünyanın 12 ülkesinde toplam 144 mağazası bulunuyor. Shaya Mağazacılık Genel Müdürü Işık Aşur Keçeci, ilk mağazası için yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, Debenhams’ın Türkiye’de en az 5 mağaza açmayı planladığını söyledi.

ALIŞVERİŞ DANIŞMANLIĞI: Debenhams, Türkiye’de ilk kez ücretsiz ’alışveriş danışmanlığı’nı başlatacak. Işık Aşur Keçeci, Debenhams’ın böylece Türkiye’deki mevcut mağazacılık anlayışına yeni bir boyut kazandırmayı hedeflediğini söyledi. Debenhams’ın özel eğitimli ’alışveriş danışmanları, isteyen müşterilerini giyim stilini bulmaktan, hediye seçimine kadar alışverişle ilgili her konuda, bütçeleri doğrultusunda yönlendirecek. Bütçeye ve duruma uygun en uygun hediye için danışmanlara yaş, cinsiyet, kişisel tercihler gibi gerekli bilgileri vermek yeterli olacak.

YÜZDE 50 TÜRKİYE’DEN: Modada son trendlerin takip edilebildiği mağazanın ürün yelpazesini kadın, erkek, çocuk giyim, aksesuar, kozmetik ve ev dekorasyonu ürünleri oluşturuyor. Mağazada 500’den fazla ünlü uluslar arası markanın yanı sıra, Debenhams markasını taşıyan ürünler de satılıyor. Keçeci, Debenhams’daki ürünlerin yüzde 40’ını Türkiye’den aldığını belirtiyor.

Kuveytli Al Shaya, marka zengini

İNGİLİZ Debenhams markasını bünyesinde barındıran Kuveytli Al Shaya Grubu, 1800’lü yılların sonlarında kurulmuş. Al Shaya, Türkiye pazarına, Sabancı ile Arcadia ortaklığı olan Giysa’dan, Topshop, Evans, Dorothy Perkins markalarını satın alarak girmişti. Grubun bünyesinde bulunan markalar ise şöyle: The Body Shop, Starbucks, Claire’s, Evans, Faith, Jack&Jones, Miss Selfridge, Peacocks, River Island, Top Shop, Top Man, Veromoda, Next, Le Pain Quotidien, Dorothy Perkins.

Alışveriş danışmanlığı nasıl işleyecek

Müşteri mağazanın alışveriş danışmanlığı servisini telefonla arayarak randevu istiyor.

Mağaza trafiğinin yoğun olmadığı bir saatte müşteriye randevu veriliyor.

Müşteri mağazaya geldiğinde bütçesi ve tercihleri konusunda özel alışveriş danışmanını bilgilendiriyor.

Debenhams’ın alışveriş danışmanları aldıkları bu bilgilerle müşterilere alternatif sunarak, tavsiyelerde bulunuyorlar.

Bu servisten yararlanan müşterinin herhangi bir ürün satın alma zorunluluğu bulunmuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!