Dassault’tan supersonik iş jeti

Güncelleme Tarihi:

Dassault’tan supersonik iş jeti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

İş adamları üreticilerden artık çok hızlı jetler istiyorlar. İş jetleri piyasasında önemli yere sahip Dassault, sesten hızlı uçan yeni iş jeti geliştirmek için çalışmalara başladı.

Falcon SST (Supersonic Transport) adı verilen projede uçağın 2000'li yılların başında uçması planlanıyor. Yaklaşık 45 yıldır sesten hızlı savaş uçakları üreten şirketin deneyimleri kuşkusuz yeni iş jetine de yansıyacak.

Yeni projede Dassault çevre faktörlerini ön planda tutuyor. Uçağın gürültü seviyeleri, ozon tabakası ve sonic boom'ları yani ses süratine geçişteki patlamalar dikkate alınacak önemli konular arasında yer alıyor.

Dassault,yeni projesi için Falcon iş jetleri ailesinin tüm kullanıcılarıyla görüş alış verişi yapıyor. Müşteri görüşleri doğrultusunda uçak şekillenecek. Diğer şirketlerin de süpersonik iş jetleri üzerinde çalıştıklarını belirten Dassault yetkilileri, kendi uçaklarının pazardaki ilk süpersonik uçak olacağı söylüyorlar. Müşterilerle yapılan toplantıların sonuçları 18-20 Mayıs 1998'de Nice'deki Falcon Bakım ve İşletme Konferansı'nda açıklanacak. Dassault'un Falcon jetleri Türkiye'deki bir çok iş adamı tarafından kullanılıyor. Şirketin Türkiye'deki temsilciliğini Ankara'da bulunan Soylu Havacılık yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!