DASK depremde 35 milyar TL ödedi

Güncelleme Tarihi:

DASK depremde 35 milyar TL ödedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2024 07:00

DASK Genel Müdürü Selva Eren, Kahramanmaraş depreminde zorunlu deprem sigortası kapsamında zarar gören konutların hasarının dört ay gibi kısa sürede ödendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş depreminin birinci yıldönümünde Türk Reasürans ve DASK Genel Müdürü Selva Eren, DASK Koordinatörü Erdal Turgut Antakya’yı ziyaret ederek, açıklamalarda bulundu. Erdal Turgut, depremde 670 bin konuttan hasar ihbarı geldiğini, 35 milyar TL hasar ödendiğini, ödemelerin de yüzde 98’inin bittiğini belirterek, toplam tazminatın yüzde 40’ının Antakya’da ödendiğini söyledi.

Selva Eren, hasarların dört ay gibi kısa bir sürede ödendiğini, bunun dünyada bir örneğinin olmadığını kaydetti. Eren, Kahramanmaraş depreminden çıkartılan derslere göre yeni düzenlemeler yaptıklarını ifade ederek, “2024 başından itibaren metrekare fiyatımızı 6 bin TL’ye çıkardık. Artık bir hasarda vatandaşımıza 600 bin TL ödeyeceğiz. En yüksek ödeyeceğimiz tutarı da 1.2 milyon TL’ye yükselttik. Vatandaşlarımız DASK daha çok ödesin diyor. Bunu da yapabiliriz ama teminatları artırdığınız zaman vatandaşımızın da cebinden daha çok para çıkar, ek maliyet oluşur” dedi. Selva Eren, sözlerin şöyle sürdürdü: “Depremde bizi en çok üzen düşük metrekarelerle sigorta yapılan konutlar oldu. Bununla ilgili yeni bir adım attık. 2014 sonrası yapılmış tüm konutların bilgileri sigorta yapılırken ekranda görülecek ve o bilgilere göre sigorta yapılacak. Şubat ayında başlıyoruz. Sigorta yaptıracakların beyan etmesine gerek kalmadan tüm tapu bilgileri poliçe yapılışında görülebilecek. Artık DASK, beyan esaslı olmayacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!