DaimlerChrysler yönetici avına çıktı

Güncelleme Tarihi:

DaimlerChrysler yönetici avına çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Otomotiv sektöründe tarihin en büyük birleşmesini gerçekleştirerek DaimlerChrysler adını alan Daimler Benz ve Chrysler, ortaklığın hemen sonrasında geleceğin yönetici adaylarını aramaya başladı. Dünya Mühendisler Günü nedeniyle dün dünyanın değişik 11 noktasında 800 genç mühendis adayına DaimlerChrysler'i tanıtan şirket bu merkezlerden biri olarak İstanbul'u seçti.

DaimlerChrysler'i gelecekte yönetecek Türk mühendis adaylarını yakından tanımak amacıyla İstanbul'a gelen DaimlerChrysler Personel Geliştirme uzmanı Albrecht Eckl internet üzerinden bağlantı kurdukları Türk adaylarda, Almanca ve İngilizce olmak üzere en az iki yabancı dil ve mühendislik bilgisinin yanısıra işletme ve iktisat alanlarında bilgi birikimi aradıklarını söyledi. Eckl,‘‘Bünyemize aldığımız her elamanda gelecekte bu dev şirketi yönetecek altyapıyı arıyoruz’’ dedi.

Global bir şirkette dünyanın her tarafından değişik özelliklere sahip insanların çalışmasının önemine dikkat çeken Eckl, bugüne kadar Daimler Benz bünyesinde çalışan Türk mühendis ve işçilerden çok memnun olduklarını ve aynı Daimler Benz’de olduğu gibi DaimlerChrysler'in yönetim kademelerinde de bir çok Türk'ü görmek istediklerini söyledi. İstanbul'da düzenlenen toplantıya 75 gencin katıldığını kaydeden Eckl, bu gençlerden ihtiyaca göre, elektronik, elektrik, uçak ve makine dallarında eğitim görenlerini DaimlerChrysler bünyesine alınacağını kaydetti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!